Publicat el 01/08/2017

l’alcaldessa accidental, Noemí Condeminas; el regidor de Salut Pública, Albert Alfaro; i representants d’ADAM amb gossos de la protectora, han inaugurat aquesta prova pilot que s’allargarà fins al setembre de 2018

El passat dilluns, va quedar inaugurada la platja per a gossos del Masnou. Aquesta mateixa setmana, el 4 d’agost, es posarà en funcionament l’espai coincidint amb l’entrada en vigor del nou text refós de l’Ordenança de tinença d’animals al municipi.
La zona per a gossos va des de Can Teixidó fins a Montgat i té una llargada de 400 metres i una superfície total d’entre 1.600 i 5.000 m2 depenent de la temporada (vegeu-ne el mapa: http://www.elmasnou.cat/ARXIUS/salut/Salut2017/GOSSOS_PLATJA_A.pdf
Per arribar-hi, es recomana utilitzar l’accés que hi ha a tocar del terme municipal de Montgat, ja que a l’inici del tram per a gossos, a l’alçada de Can Teixidó, els darrers temporals s’han endut part de la sorra i en dificulten el pas. Provisionalment s’ha senyalitzat l’espai a l’entrada de Can Teixidó però, en breu, se senyalitzarà amb els rètols definitius en diversos punts. També s’instal·laran noves papereres en aquesta zona de la platja, restaurant així les que es va emportar el temporal.

Per poder portar el gos deslligat en aquesta zona i a la resta de zones d’esbarjo que hi ha per aquests animals al municipi, caldrà estar en possessió del carnet de tinença cívica i responsable, un document que es pot sol·licitar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), http://www.elmasnou.cat/document.php?id=19378

Un cop finalitzi la prova pilot, al setembre de 2018, es valorarà la continuïtat d’aquesta platja destinada a l’esbarjo dels gossos en funció de l’ús que se’n faci així com de l’estat de neteja de la mateixa. A més, en aquest sentit, cal tenir en compte que aquest tram es tracta d’una platja natural, on la neteja es realitza manualment ja que no hi poden accedir les màquines.

Normes d’ús i utilització cívica i responsable de l’espai:
–  És obligatori estar en possessió del Carnet de tinença cívica i responsable d’animals de companyia perquè el gos pugui anar deslligat.
– Mantingueu l’espai net i utilitzeu-lo de forma cívica.
– Recolliu els excrements en bosses tancades per evitar les males olors.
– Netegeu els orins diluint-los amb aigua.
– Està prohibit rentar als gossos, amb sabó, a les dutxes públiques.
– Mantingueu vigilat en tot moment el vostre gos i eviteu les baralles entre els gossos.

Per motius de seguretat:

o Els gossos de races considerades potencialment perilloses han d’anar lligats i amb el morrió posat (Article 2 Llei 10/1999).
o L’aforament màxim és de 35 gossos. No entrar si se supera l’aforament màxim.
o Es podrà limitar l’accés per motius de seguretat.plat

En cas d’incompliment d’aquestes normes d’ús, les sancions poden anar de 100 fins a 2.000 euros.
En cas d’incidència trucar a la Policia Local del Masnou  93. 555 22 44
Eviteu les hores de màxima insolació (12 a 16 h) i intenteu proporcionar ombra i aigua al gos per evitar els cops de calor.
Abans de deixar el gos deslligat, s’ha de vigilar i parlar amb les altres persones del voltant, per evitar conflictes.

Album de fotografies de la inauguració: http://www.elmasnou.cat/album.php?id=19555

Deixa un comentari