Inauguració de l’exposició fotogràfica -Catalunya Terra Pagesa- a Palafolls en el marc del 35 aniversari d’Unió de Pagesos | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 07/12/2011

Amb motiu del seu 35 aniversari, Unió de Pagesos, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafolls presenta l’exposició fotogràfica Catalunya Terra Pagesa a aquesta població. Es tracta d’un recorregut visual per l’espai agrari català encarregat a una desena de fotògrafs del nostre país. El recull d’imatges s’exposarà fins el 22 de desembre al Centre de Música i Dansa de Palafolls amb la voluntat d’il·lustrar la varietat immensa de produccions agrícoles, ramaderes i forestals que es concentra en aquest ‘país petit’.


L’acte d’inauguració serà divendres 9 de desembre, a les 20.30 h, al Centre de Música i Dansa de Palafolls, amb la intervenció de Josep Cuscó, membre de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos de Catalunya, i l’alcalde de Palafolls, Valentí Agustí i Bassa.


L’exposició (retrat, fotografia aèria, imatges de mitjà i gran format…) és un recorregut, sempre incomplert, per la fesomia de l’espai agrari rural i periurbà de Catalunya. Estructurades en sis eixos temàtics (la diversitat productiva, la pagesia, territoris ramaders, el ritme de les estacions, la collita i reptes i amenaces), les imatges també volen denunciar la indefensió de la pagesia davant els actors de la gran distribució i d’alguns sectors de l’agroindústria, que massa sovint compren a baixos preus els productes d’agricultors i ramaders. Així mateix, d’altres imatges qüestionen un model de creixement urbanístic irracional basat en l’especulació del sòl, així com la planificació depredadora de l’espai agrari de determinades infraestructures.


Els fotògrafs que hi han participat són Montse Riera, Mariano Cebolla, Josep M. Coll, Domènec Freixedes, Xavier Jubierre, Javi Martín, Maite Monné, Josep de Moner, Jordi Rull i Àngel Vilà.


Dia / hora:
a: Divendres 9 de desembre, 20.30 h Lloc: Centre de Música i Dansa de Palafolls (Plaça Fòrum Palatiolo)
L’exposició estarà oberta al públic fins el dia 22 de desembre amb el següent horari:
– De dilluns a dissabte, de 17 h a 21 h.

Deixa un comentari