Publicat el 13/02/2022

L’Ajuntament ha renovat els cartells informatius de la Vinya Testimonial de Can Magarola que fa anys que es van instal·lar i estaven molt deteriorats per l’efecte del sol

 

En concret s’han substituït el cartell gran que identifica la vinya, el panell informatiu de l’entrada i els nou cartells de cadascuna de les fileres que identifiquen les 29 varietats de ceps plantades.
La vinya testimonial té una superfície de 5000 m2 i està dividida en dos sectors: a la part alta hi ha plantats 630 ceps de Pansa Blanca, la varietat més estesa a la DO Alella, i a la part baixa hi ha una representació de 3 o 4 de ceps de 29 varietats diferents.
És un recurs enoturístic propietat de l’Ajuntament que es gestiona a través d’un conveni de col·laboració signat amb el celler Alta Alella. Un espai natural, únic i singular, que la Regidoria de Turisme i Identitat vol posar en valor i aprofitar el seu potencial per difondre la cultura vitivinícola.
Amb aquest objectiu s’està treballant en un programa d’activitats experiencials orientades a públic adult lligades als tres períodes de creixement de la vinya —floració, verema i poda— i dues activitats familiars per donar a conèixer als infants les diferents varietats de la vinya i un conta-contes.
Aquests nous productes turístics es crearan i gestionaran buscant l’equilibri necessari per preservar el medi ambient a la vegada que es genera activitat econòmica.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament d’Alella

Deixa un comentari