Publicat el 08/08/2015

Hi ha constància de que a molts pobles de la comarca es toquen campanes, tot seguint un costum ancestral de comunicar esdeveniments que son d’interès per a la població. Avui en dia, encara que és fàcil fer tocs automàtics, ens cal la figura del campaner per a garantir la tradició.
El Grup de Campaners de Teià, després d’acabar la reforma del campanar, l’any passat, i animats pel Rector del poble, volen organitzar aquesta Primera Trobada
de Campaners del Maresme Tradicional.
Amb la restauració s’ha consolidat un grup format per persones grans, que han tocat campanes des de ben petits, i per d’altres que les toquen des de fa menys anys. Aquest Grup vol reunir, un dia i en un lloc concret, el màxim nombre de campaners per compartir coneixements i experiències. Aquestes trobades són necessàries per divulgar i renovar la feina del campaner i, tanmateix, incorporar noves generacions.
L’àmbit d’aquesta trobada hauria de ser el Maresme Tradicional, que s’enten com la llenca de terra situada entre les desembocadures del riu Besòs i la de la Tordera. Per tant , inclou fins a 69 parròquies compreses en 7 arxiprestats que formen una zona amb una història força comú.
Al Maresme fem volar campanes !
PROGRAMA D’ACTES:
Dia: diumenge 30 d’agost
11:30.- Exhibició comentada dels tocs tradicionals de Teià.
12:30.- Ofici de diumenge a la Parròquia de Sant Martí.
13:00.- Visita comentada al campanar i exhibició comentada de tocs de
campaners convidats.
14:30.- Dinar de germanor
Organitza: Grup de Campaners de la Parròquia de Sant Martí de Teià
Contacte: Josep-Maria Balada,
baladajosepmaria@gmail.com

Deixa un comentari