Humana va recollir 358 tones de Roba usada al Maresme durant 2014
Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot utilitzar de nou, reduint així el volum de residus i estalviant aigua i energia. Perquè, si la roba ja està produïda, cal destruir-la i produir-la novament?
La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.
La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.
Humana té instal·lats 1.362 contenidors a uns 200 municipis de Catalunya.
Els municipis on s’hi va recollir més roba són: Vilassar de Mar (59.648 kg), Calella (38.828 kg), Arenys de Munt (31.168 kg), Montgat (29.222 kg) i El Masnou (28.372). A Mataró hi vam recollir 16.103 kg.
Les peces dipositades als contenidors d´Humana tenen dues destinacions: una part s´envia a la planta de classificació de l´Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge. Les peces enviades a la planta es distribueixen així:
– Un 13% de la roba classificada es destina a les botigues de segona mà d’Humana: en tenim 12 a Barcelona i una a L’Hospitalet de Llobregat.
– El 50% es tracta de roba qualitat Àfrica, que o bé s´envia directament a les nostres contraparts o socis locals en aquest continent per a ser venuda a preus baixos a comerciants amb la finalitat de satisfer la demanda d´aquests països, impulsar-hi l´activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament, o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil.
– En un 30% dels casos el seu estat no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge.
– El 7% es destina a la generació de combustible derivat de residu (CDR) per a la seva valorització energètica.