Publicat el 09/02/2015

Un altíssim percentatge de la roba que ja no ens serveix es pot utilitzar de nou, reduint així el volum de residus i estalviant aigua i energia. Perquè, si la roba ja està produïda, cal destruir-la i produir-la novament?
La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans: cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l’emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea.
La recollida de roba és un servei gratuït per als municipis i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.
Humana té instal·lats 1.362 contenidors a uns 200 municipis de Catalunya.
Els municipis on s’hi va recollir més roba són
: Vilassar de Mar (59.648 kg), Calella (38.828 kg), Arenys de Munt (31.168 kg), Montgat (29.222 kg) i El Masnou (28.372). A Mataró hi vam recollir 16.103 kg.


Les peces dipositades als contenidors d´Humana tenen dues destinacions: una part s´envia a la planta de classificació de l´Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge. Les peces enviades a la planta es distribueixen així:
– Un 13% de la roba classificada es destina a les botigues de segona mà d’Humana: en tenim 12 a Barcelona i una a L’Hospitalet de Llobregat.
– El 50% es tracta de roba qualitat Àfrica, que o bé s´envia directament a les nostres contraparts o socis locals en aquest continent per a ser venuda a preus baixos a comerciants amb la finalitat de satisfer la demanda d´aquests països, impulsar-hi l´activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament, o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil.
– En un 30% dels casos el seu estat no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge.
– El 7% es destina a la generació de combustible derivat de residu (CDR) per a la seva valorització energètica.

Deixa un comentari