Publicat el 08/12/2019

En el que va d’any ja es porten recollides 70 tones de tèxtil usat al municipi

 El passat dimarts 3 de desembre, Humana Fundación Pueblo para Pueblo, ONG que gestiona la recollida selectiva de roba usada i calçat a Vilassar de Mar, va lliurar a l’Ajuntament 70 bons d’ajuda social. Es tracta dels bons acumulats durant l’any 2018 i 2019, (35 bons/any), que el departament de Serveis Socials repartirà entre les persones del municipi que ho necessiten.
Segons el conveni entre Humana i l’Ajuntament, amb aquests bons socials, Humana reverteix a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba. Cada val d’ajuda, amb un valor de 30 € cadascun, es pot bescanviar per roba o calçat a les botigues d’Humana que hi ha a Barcelona.

A l’acte de lliurament han estat presents la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa, el regidor de Medi Ambient, Joan Roca, i la promotora d’Humana, Emma Dalmases, acompanyats per les tècniques municipals, Masep Tarrés, de Serveis Socials, i Marta Torrellas, de Medi Ambient.

L’any passat Humana va recuperar 80 tones de tèxtil usat al municipi, una xifra que equival a 166.800 peces de roba que han tingut una segona vida gràcies a la reutilització i el reciclatge, a més de representar un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans. En el que va d’any es porten recollides 70 tones de tèxtil.
La major part de la roba dipositada en els contenidors d’Humana, n’hi ha 19 distribuïts per tot el municipi, es tracta a les plantes de preparació per a la reutilització de la Fundació, i la resta es ven a empreses de reutilització i reciclatge. En aquest darrer cas, els beneficis serveixen per autofinançar la gestió de la recollida i preparació de la roba. A més, Humana duu a terme programes de desenvolupament a països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia com ara formació de professorat de primària, impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions.

Cal recordar la importància de recollir la roba i calçat de manera selectiva, ja que la roba i calçat que no es recull selectivament acaba al contenidor de rebuig amb destí a la incineració, i no se’n poden obtenir beneficis mediambientals, econòmics i socials.

 

Deixa un comentari