Publicat el 13/02/2020

La Fundació Hospital, amb el suport, de l’Escola de Cuidadors de l’Obra Social la Caixa, impartiran les 9 sessions en què es divideix el cicle

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró  organitza el primer cicle formatiu per formar voluntaris en cures pal·liatives a Mataró. La formació va adreçada a les persones que ja fan voluntariat hospitalari, domiciliari i també als cuidadors informals que estiguin interessats en fer acció voluntària.
Aquesta formació és necessària i oportuna ja que en el nostre territori manquen voluntaris amb una formació tan específica per donar resposta als pacients que ho requereixen i que es troben ingressats tant a la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital de Mataró o bé són al seu domicili atesos pels equips de PADES de Mataró i el Baix Maresme.
Davant d’aquesta necessitat, professionals de l’Equip d’Atenció Psicosocial de la Fundació Hospital, amb el suport de l’Escola de Cuidadors del Programa d’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades, de l’Obra Social la Caixa, impartiran la formació, que consta d’un total de 9 sessions de dues hores cadascuna. A més, el curs està acreditat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El programa formatiu
Formació bàsica voluntariat en malalts crònics/baixa complexitat
12 de febrer – El Voluntariat
19 de febrer – Cures Pal·liatives
26 de febrer – Confort Emocional I: Vincle i Comunicació
4 de març – Confort Emocional II: Gestió Emocional
11 de març – L’acció Voluntària

Formació especialitzada mitja / alta complexitat
18 de març – Parlem sobre el Dol
25 de març – Confort Físic: La Dimensió Clínica
1 d’abril – Cuidar-se per Cuidar: Prevenció del Burnout
8 d’abril – Persona i Demència

Programa d’atenció integral de “la Caixa”
Més enllà de facilitar l’espai al Palau Macaya, “la Caixa” col·labora amb la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena des del 2008, a través del Programa per a l’Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades.

La Fundació Hospital hi participa des del començament del Programa, gestionant actualment un EAPS (Equip d’Atenció Psicosocial) format per cinc psicòlegs que s’integren en els equips ja existents dels àmbits hospitalari i domiciliari del Maresme i la Selva. Des de l’inici del Programa aquest EAPS ha atès a més de 4.000 pacients, 5.300 familiars i 600 persones en dol.
Informació:  https://obrasociallacaixa.org/ca/pobreza-accion-social/salud/atencion-integral-personas-enfermedades-avanzadas/lineas-de-actuacion?utm_source=Comunicaci%C3%B3&utm_campaign=4baf0add12 EMAIL_CAMPAIGN_2019_10_28_09_24_COPY_03&utm_medium=email&utm_term=0_9c1b2a29b6-4baf0add12-192105125

Deixa un comentari