Publicat el 27/10/2014

Can Lleonart ha estat escenari, el passat diumenge 26 d’octubre, d’una edició molt especial del lliurament de Premis Literaris marcada pel record a Montserrat Abelló, la poeta que va apadrinar i que va acompanyar aquests premis des de la seva creació.  La vida i l’obra de l’escriptora, que va morir el 9 de setembre a l’edat de 96 anys, va ser-hi present amb les intervencions de molts dels oradors, que van recitar alguns dels seus poemes i  van destacar la importància de la seva obra i el seu compromís amb la llibertat i amb la vida.
La part més emotiva de l´homenatge va ser l’estrena de l’espectacle poeticomusical de Laia Noguera i Celeste Alias, acompanyades amb la guitarra de Santi Careta, basat en poemes de Montserrat Abelló. L’espectacle recull l’essència vital de la poeta posant veu i música a la seva poesia, una poesia que “és llum i saviesa”, segons paraules de la poeta Laia Noguera.


Tres premis i tres mencions especials
El jurat dels diferents premis va destacar l’alt nivell dels treballs aspirants. Enguany se n’han presentat 109 obres: 18 al Maria Oleart, 88 al Guida Alzina i 3 a l’Isidre Pòlit.
El guanyador del XVIIIè premi de poesia Alella a Maria Oleart va ser Sergi Roche amb “30”, una obra de narrativa social que reflexiona de forma contundent i original sobre el món en el qual vivint marcat per la dependència a les noves tecnologies. El premi consisteix en la publicació de l´obra, en edició comercial, i una escultura de l´artista Mariano Andrés Vilella, que cada any cedeix una obra seva a aquest premi. El jurat també va concedir dos mencions especials a Raimond Aguiló, per l’obra “Al mig de la boira“, i a Laura Dalmau per “El volum dels dies”.
El premi de contes Alella a Guida Alzina, que enguany arriba la XIV edició, va recaure en l’obra “Brigada de neteja”, de Maria Eugènia Gisbert
. El premi consisteix en una peça d´escultura i un xec per valor de 600 euros. El jurat també va fer una menció especial a l’obra “Història de Can Bragueta”, de Vicent Fausto.
Per últim, el jurat del XIè premi de relats curts d’astronomia Alella a Isidre Pòlit va decidir premiar l’obra “El Sol és la Lluna, rondalla d’un pare astroenredaires”,
de Jordi Boladeras, per la seva tendresa, correcció gramatical i constructiva i per l’associació mitològica. El premi consisteix en un xec de 300 euros.

Deixa un comentari