Ha mort Joan Bonamusa i Roura, militant socialista, regidor del primer Ajuntament democràtic de Mataró i doctor en Arqueologia | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/07/2012

Nascut a Mataró el 1933, de ben jove entrà a treballar en no poder seguir els estudis per raons familiars. Desenvolupà gairebé tota la vida laboral a Laboratoris Unitex, on destacà en la defensa dels treballadors. A l´empresa ascendí fins arribar a cap de Compres. Portat per la seva passió per l’arqueologia i la història antiga, formà part de la Secció Arqueològica del Museu de Mataró, on va ser un estret col·laborador de Marià Ribas. Participà en moltes excavacions, com les de Torre Llauder i Can Modolell de Cabrera. Membre de l´A.V. de Peramàs-Esmandies va estar molt implicat en el moviment per salvar la masia Les Esmandies. També va ser un dels primers socis locals d´Òmnium Cultural.
Com a reconegut antifranquista va assistir a la constitució de l´Assemblea Democràtica de Mataró el 1973. Identificat de sempre amb el socialisme democràtic es va afiliar al PSC-Congrés i va ser fundador del PSC a Mataró. Regidor al primer mandat democràtic (1979-1983) amb Joan Majó d´alcalde, adscrit a la Ponència de Cultura i nomenat president del Patronat del Museu de Mataró. Ha estat també membre de l´Executiva del PSC Mataró en diverses ocasions. Com a historiador ha publicat nombrosos treballs científics en revistes especialitzades i articles de divulgació cultural als desapareguts ´El Maresme´ i ´Crónica de Mataró´ entre altres mitjans. Un cop jubilat, accedí a la universitat per estudiar Història Antiga i es doctorà amb un treball que posteriorment presentà al Premi Iluro. Va obtenir un accèssit el 2010 amb el títol ´De la civitas d´Iluro a Alarona, entre la tetrarquia i els carolingis´. Estava casat i era pare del també exregidor socialista Sergi Bonamusa. Va ser acomiadat en una cerimònia civil el diumenge, dia 22 al Tanatori de Mataró.
Amb la mort del company Joan Bonamusa el PSC de Mataró vol expressar el seu dol, fer arribar la seva solidaritat a la família i recordar un socialista autèntic i compromès de manera constant al llarg de tota la seva vida. Descansi en pau.

Deixa un comentari