Publicat el 25/08/2017

La regidora d’Alella Annerose Bloss ja ha estat reprovada per felicitar el Nadal amb una imatge de la bandera espanyola amb l’àliga franquista.

Els grups municipals d’ERC + Sumem per Alella, Gent d’Alella, PDeCAT i Alternativa per Alella (CUP i Alella Primer) han demanat a través d’un comunicat que la regidora del Partit Popular d’Alella, Annerose Bloss, renunciï a l’acta per haver vinculat els atemptats de Barcelona i Cambrils amb l’independentisme.

Segons els grups, durant les tres hores següents a l’atac de les Rambles el PP del municipi va publicar a Facebook tres missatges “lamentables” sobre aquesta qüestió. El comunicat reprodueix l’últim: “¡Cuando un país se debilita por ideas independentistas pasan estas cosas! ¡La unión hace la fuerza!”. El partit va acabar retirant els missatges, però la resta de grups consideren l’acció “una manca total d’ètica i un oportunisme polític feridor per a les víctimes i la resta de ciutadania”.

A banda de demanar l’acta de la regidora els grups insten els responsables del Partit Popular de Catalunya a exigir la dimissió de la seva representant a Alella “per dignitat”. També alerten que en cas que Bloss no dimiteixi “abans del proper plenari municipal”, que se celebrarà el 28 de setembre, els grups presentaran una moció per reprovar-la i retirar-li la retribució econòmica i les altres eines de què gaudeix com a portaveu de grup municipal, tot respectant íntegrament els seus drets com a regidora.

En aquest sentit, els grups subratllen a través del comunicat que aquesta no és la primera “sortida de to” del PP d’Alella i d’Annerose Bloss. I posen com a exemple que el desembre de l’any passat va felicitar les festes de Nadal “amb una imatge de la bandera espanyola amb l’àliga franquista que també va haver d’enretirar després de la reacció pública”. En aquella ocasió, el plenari de l’Ajuntament d’Alella amb el vot dels dotze regidors dels altres cinc grups municipals va aprovar una moció de reprovació a la regidora.

A més, afegeixen que anteriorment s’havia aprovat una moció “contra la banalització del nazisme i de respecte al poble català” per les comparacions “insultants” que la mateixa regidora havia difós utilitzant el perfil del seu grup municipal, segons els grups.

ACN

 

Deixa un comentari