Publicat el 30/01/2018

Fins al 28 de febrer, l’activitat gripal al Maresme es troba en situació epidèmica d’intensitat elevada. S’espera que aquest nivell epidèmic es mantingui estable en les properes setmanes.

La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.
Principals actuacions:

• S’ha obert una unitat de pre-alta amb 8 punts d’atenció.
• S’ha ampliat, esporàdicament, l’àrea d’observació d’urgències amb 6 punts d’atenció a fi d’alliberar boxos del Servei d’Urgències.
• S’ha ampliat el Servei d’hospitalització a domicili amb una capacitat màxima de 22 pacients concurrents.
• Estan en funcionament tots els llits disponibles a l’Hospital de Mataró i a l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.
• S’ha reforçat el personal mèdic i d’infermeria del Servei d’Urgències, i de les unitats d’hospitalització.
• Als centres d’atenció primària s’han contractat professionals de reforç per atendre urgències en horaris de funcionament dels centres.

Cal atenció urgent?
Una urgència és un problema de salut que requereix atenció mèdica amb rapidesa, però no totes les urgències tenen el mateix nivell de gravetat. Per això, quan tinguis una urgència mèdica, i abans d’anar a l’hospital, truca sempre al 061.

El 67% de les visites ateses al Servei d’Urgències de l’Hospital de Mataró es podrien haver resolt, majoritàriament, als centres d’atenció primària, sense necessitat de traslladar-se a un hospital.

Per evitar esperes innecessàries, és recomanable anar als punts d’atenció urgent alternatius que podeu consultar des del següent enllaç:
http://www.csdm.cat/index.jsp?menuId=1&id=1489401655507&jsp=generic.jsp&subMenuId=1489401597475

Falsos mites de la grip

Un refredat es pot convertir en una grip…FALS!. El refredat comú i la grip són malalties respiratòries provocades per virus diferents i, tot i que puguin tenir símptomes similars, una malaltia no pot derivar en l’altra.

La vacuna de la grip és la causant de la grip…FALS!. La vacuna de la grip pot tenir efectes secundaris: molèsties musculars, sensibilitat, irritació de la zona on t’han punxat, mal de cap, etc., però en cap cas et provoca la grip.

• La grip no és una malaltia greu…FALS!. La grip és una malaltia que en els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus o la mort.

 

 

Deixa un comentari