Publicat el 26/11/2021

En plena campanya de compres nadalenques, Goufone i les associacions de comerciants reiteren un missatge a favor del comerç local, ara i al llarg de tot l’any, iniciatives que fomenten el comerç de proximitat

 

L’empresa de telecomunicacions catalana amb seu a Gurb (Osona) Goufone, ha establert aliances amb associacions de comerciants de diferents llocs de Catalunya per fomentar les compres a les botigues de barri.
A Mataró, l’operadora ha activat vàries accions amb continuïtat al llarg de tot l’any de la mà de NEM Mataró, posant de manifest un dels seus valors fonamentals: el consum local.
Catalunya té una xarxa de comerç local potent, que actua com a cabdal dinamitzadora de la vida social de les ciutats i pobles del territori. Però iniciatives com ara el Black Friday i el gran auge del comerç electrònic posen en perill reemplaçar les compres a establiments locals.
Diversos estudis demostren que els comerços aporten vida als municipis, alhora que són font de cohesió i integració en els nuclis urbans.

A tot el territori, són vàries les propostes que últimament s’estan portant a terme per potenciar el comerç, un sector altament castigat per la pandèmia i que viu un dels moments més dèbils dels últims anys. En aquest sentit, han aparegut iniciatives com ara la Mataró Shopping Night que organitza NEM Mataró o d’altres accions més genèriques a tota Catalunya, com ara l’aplicació mòbil Tengui, que permet trobar els productes i serveis que els consumidors necessiten en els comerços físics del seu voltant.

Goufone se suma al foment continuat del comerç local, a través de diverses accions amb les associacions de comerciants de les que forma part. “Ens sentim part intrínseca del teixit de comerços locals de cada municipi on despleguem els nostres serveis. La nostra missió és de compromís cap a les persones, i per això una de les primeres accions que fem quan arribem a un territori és dialogar amb les associacions de comerciants per veure quins llaços comuns podem establir”, comenta Marc Mundó, un dels tres fundadors de Goufone.
Xavier Martín, president de NEM Mataró afirma que “que les empreses com Goufone contribueixin a dinamitzar els negocis locals és clau per mantenir-lo amb vida. Especialment davant de l’auge del comerç electrònic o de grans campanyes internacionals com el Black Friday.

Una gran panera de productes locals
En aquest context, Goufone ha estat incentivant el comerç local des de la seva fundació, a través d’acords amb associacions de comerciants, proporcionant targetes regal per als seus usuaris per gastar en comerços propers, entre d’altres iniciatives puntuals.

Aquest any i per primera vegada, a Mataró, Goufone posarà en marxa a partir de l’1 de desembre una iniciativa que compta amb el suport de NEM Mataró, ‘La Gran Panera’. Se sortejarà un lot de productes valorats en 1.500 euros que provenen dels comerços locals. En la cistella s’hi podran trobar productes tecnològics, d’alimentació, begudes, entrades per activitats culturals i fins i tot experiències com ara massatges.
Les persones interessades, poden passar per la botiga Goufone al Carrer de la Riera, 51 de Mataró per participar i veure el detall dels productes.
Aquesta acció tindrà lloc de manera simultània a les ciutats de Vic, Mataró i Granollers en col·laboració amb les associacions de cada ciutat.

Redacció
Imatge i font: Goufone

Deixa un comentari