Publicat el 05/08/2021

Els boscos, les rieres i els rials de Canet de Mar estan plens de tresors. Aprofita aquest joc de geolocalització per descobrir-los. És una excusa fantàstica perquè nens i adults gaudeixin de la natura i puguin descobrir racons sorprenents del poble

Tens ganes de passar una estona divertida i fer un tomb pels boscos, rieres i rials de Canet de Mar? Entre el poble i Pedracastell s’amaguen un seguit de tresors, ocults a simple vista. És possible que hi hagis passat per davant però no els hagis pogut veure.

Et proposem jugar al joc de Geocaching. Aquest és un joc on, a través de coordenades i pistes, podràs anar descobrint tots els tresors ocults que tenim a Canet de Mar i conèixer el nostre poble d’una forma entretinguda i dinàmica. A través d’infografies on s’expliquen temes diversos del nostre entorn, podràs identificar vegetació característica de Canet, descobrir com evolucionen els nostres boscos o com detectar rastres d’alguns animalons que ens envolten, entre d’altres.

Només cal que et registris a www.geocaching.com i ja podràs anar a buscar els amagatalls amb el GPS de les diferents rutes que tenim a Canet:

1. Obrir un compte a www.geocaching.com
2. Un dispositiu mòbil amb GPS on descarregar una aplicació de geocaching

AGRARI: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W3Q

IMPACTE HUMÀ: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W4D

RIAL: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W57

ALOC:  https://www.geocaching.com/geocache/GC95W5J

ALZINA:  https://www.geocaching.com/geocache/GC95W67

FAUNA: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W6V

ALZINA SURERA: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W7A

SOTABOSC: https://www.geocaching.com/geocache/GC95W7M

COM JUGAR?
Si el teu sistema operatiu és Android pots utilitzar l’app gratuïta c: geo.
Si tens un dispositiu Apple i vols trobar la memòria de manera gratuïta, hauràs de descarregar / imprimir la informació abans de sortir de casa directament del web de Geocaching (l’aplicació de mapes que tinguis instal·lada en el teu dispositiu t’ajudarà a trobar les diferents ubicacions introduint les coordenades). En tots dos casos es pot utilitzar també l’app oficial (on hauràs de pagar l’opció Premium per poder jugar).
Un cop tinguis l’aplicació descarregada i t’hagis registrat podràs buscar els tresors al mapa. Si cliques veuràs detalls com el tipus de tresor, la geolocalització, la distància a la qual es troba, la dificultat de la recerca o la de el terreny.

COMENÇA L’AVENTURA!
Porta calçat còmode.
Agafa llapis i paper per prendre notes.
No oblidis el mòbil o un dispositiu amb GPS (Consell: si guardes la informació de la memòria cau en el telèfon no consumiràs dades mòbils) i molt important: un objecte per intercanviar!

Respecta el medi ambient: mantingues net l’espai i vés amb compte amb la fauna i flora que envolta la memòria cau. Si pot ser, fes de “Caçador de trastos” i aprofita aquest passeig per la natura per recollir les possibles deixalles que puguis trobar.

Redacció
Imatge i Font: Ajuntament de Canet de Mar

Deixa un comentari