Publicat el 03/04/2020

El conseller Buch recorda que hi ha altres consells d’autoprotecció per a la població

Protecció Civil recomana portar mascareta per sortir al carrer en general, però no hi pot obligar, perquè això només ho pot fer el govern espanyol. Ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Buch, aquest divendres al migdia, després que Protecció Civil hagi actualitzat les preguntes i respostes sobre restriccions per l’estat d’alarma.
Protecció Civil apunta aquesta mesura, a més de fer servir guants, mantenir la distància de seguretat i rentar-se sovint les mans, ha recordat Buch. “Són consells d’autoprotecció, no hi ha cap ordre ni obligació”, ha dit el conseller. Si algun dia la Generalitat considera que hauria de ser obligatori, ho haurà de demanar al govern espanyol, que és l’únic que pot prendre la decisió.

Protecció Civil va actualitzar aquesta recomanació dimecres passat, el mateix dia que la Conselleria de Salut, també va actualitzar les seves recomanacions afirmant: “Si utilitzeu una protecció que us tapi boca i nas tingueu en compte que pot ser un focus de contaminació si no està ben neta i desinfectada. S’ha d’evitar tocar-la amb les mans fins que sortiu de la botiga i cal eliminar-la o netejar-la i desinfectar-la cada vegada que s’utilitzi. No oblideu que l’ús d’aquestes mascaretes casolanes no podrà mai reemplaçar les veritables mesures de protecció que són el correcte rentat de mans i sobretot el distanciament social que es concreta en mantenir-se a un metre i mig com a mínim de les altres persones, també a l’interior dels espais tancats”.

ACN Barcelona

 

Deixa un comentari