Publicat el 03/05/2022

Com a resultat de la instal·lació, les emissions de CO₂ a l’atmosfera es van reduir en 47,5 tones.

 

 

El juny de l’any passat l’Hospital de Mataró va començar a generar la seva pròpia energia amb l’entrada en funcionament de 762 plaques fotovoltaiques ubicades a la teulada i instal·lades per Endesa X. Es tracta d’una de les instal·lacions més grans per a autoconsum que hi ha avui en un centre sanitari públic de Catalunya: una superfície de 1.600 m² dedicada a transformar la llum del sol en electricitat.
Durant sis mesos, la instal·lació va produir 237.500 kWh, el 4,4% del total de l’energia consumida al llarg de tot l’any.
Aquesta energia solar generada és l’equivalent al consum elèctric anual dels centres de Cirera Molins i Argentona.

L’energia solar de l’Hospital de Mataró va permetre reduir la contaminació atmosfèrica que causa el centre en estalviar 47,5 tones d’emissions de diòxid de carboni (CO₂) el principal cas d’efecte hivernacle. Aquesta quantitat equival a la capacitat d’absorció de gairebé 50 arbres.
L’autoconsum s’afegeix a l’estratègia de substitució progressiva de bombetes per LED a tots els nostres centres, el que redueix la necessitat de consum elèctric. De moment, ja se n’han substituït un 65% de tota la il·luminació dels centres del Consorci.

La posada en marxa de la teulada solar de l’Hospital de Mataró comporta una fita important del compromís del Consorci amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient.
La planta fotovoltaica ha sigut dissenyada i posada en servei per Endesa X, qui va ser l’adjudicatària del concurs públic que va fer el Consorci Sanitari del Maresme. La construcció ha sigut realitzada en la modalitat “clau en mà”, que significa que l’empresa assumeix tot el projecte des del començament de la idea, passant per les obres i tots els elements necessaris per al seu correcte funcionament, així com el projecte tècnic, la direcció d’obra o l’obtenció dels visats o permisos pertinents, per exemple.

 

Redacció
Imatge i font: El Consorci Sanitari del Maresme

 

Deixa un comentari