Gastronomia de tardor amb gust modernista a Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 16/11/2012

Tot és a punt perquè Llavaneres es converteixi, el cap de setmana del 24 i 25 de novembre, en l´escenari de la Fira de l´Alimentació, la Tardor i el Bolet, l´Alimentabò. Seran una vuitantena de parades distribuïdes pel passeig de la Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Munt. La visita a la fira és un dels reclams de la cita gastronòmica de la tardor al municipi, la Promoció de Productes Típics que enguany commemora la 14a edició i que té moltes més propostes. Tot i mantenir les activitats més clàssiques, l´edició d´enguany presenta novetats: s´aposta per distingir la visita a la fira amb ambientació modernista i, a més, es podrà participar en una visita guiada per conèixer el patrimoni arquitectònic de Llavaneres.
Dissabte 24 de novembre, durant tot el dia, i diumenge 25 al matí, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat i el carrer de Munt es convertiran en un mercat a l´aire lliure, on triar i remenar.
Hi haurà una vuitantena de parades d´alimentació, on no hi faltarà el bolet, i també d´artesania. La novetat d´aquesta fira Alimentabò 2012 seran els vestits d´època i l´ambientació modernista amb què s´impregnarà enguany l´esdeveniment, tot recordant que Llavaneres també té un important patrimoni arquitectònic modernista 
http://www.santandreudellavaneres.cat/document.php?id=138
Aquesta aposta es complementarà amb una visita guiada, Llavaneres, del Renaixement al Modernisme, que convida a conèixer alguns dels edificis més emblemàtics de la nostra població. Les inscripcions ja estan obertes https://santandreudellavaneres.cat/document.php?id=6006
Un dels moments de més afluència de públic tornarà a ser la degustació popular de la poma farcida de Sant Andreu, de la cuina del bolet i de la Coca de Llavaneres, que es farà diumenge a les 12 del migdia.
A més, com sempre, la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme amb el suport de l´Agrupació Micològica Berguedana organitza l´exposició de bolets a la sala de plens de l´Ajuntament. Dissabte, recollida lliure pels boscos de Llavaneres i lliurament a la sala de plens, i diumenge repartiment de premis al bolet més rar i al bolet més gran.
Des d´aquest cap de setmana, a més, es pot degustar als restaurants participants els menús-
http://www.santandreudellavaneres.cat/document.php?id=6227 de la 14a Mostra de Productes Típics.

Deixa un comentari