Gastronomia de gala. La 13a Festa del Pèsol va viure, diumenge 29 d´abril, la jornada central de la celebració gastronòmica per excel·lència de Llavaneres | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 01/05/2012

La 13a Festa del Pèsol va viure, diumenge 29 d´abril, la jornada central de la celebració gastronòmica per excel·lència de Llavaneres amb la degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres. Els 12 restaurants participants i les pastisseries van servir un miler de racions de degustació de pèsol i de coca. El bon temps va animar veïns i visitants a acostar-se fins el parc de Ca l´Alfaro, que va lluir un ambient de festa major. Durant tot el cap de setmana, pel recinte firal hi han passat unes 2.000 persones.
Els restaurants participants van començar a servir les racions de pèsols. Tot i alguna variació, la recepta estrella va tornar a ser la dels pèsols ofegats de Llavaneres, amb cansalada i botifarra. Una recepta senzilla que realça la dolçor del pèsol garrofal. De postres, els comensals de la degustació popular van poder fer un tastet també de coca de Llavaneres, l´altre producte amb marca de garantia de qualitat de la gastronomia local. En total, es van servir un miler de racions de menjar.
La Fira es va obrir dissabte i es va poder visitar tant al matí com a la tarda, tot i que el mal temps no va ajudar a atreure visitants. Entre els expositors, a més de productors de pèsol i pastisseries, al recinte firal s´hi van donar cita entitats de la vila, com ara Càritas. La comissió olímpica també va aprofitar l´esdeveniment per fer les primeres inscripcions per a les Olimpíades 2012, que se celebraran a Llavaneres del 29 de juny al 8 de juliol. També hi va ser present el Museu-Arxiu Vives i Tutó i Salvem l´ermita i l´Institut Llavaneres, que va vendre números per al viatge de fi de curs a l´Alguer. A més, es van organitzar activitats infantils per a la canalla i es va presentar el treball de Xavi Roma, Llavaneres 360º, que aviat es podrà veure al web municipal, i la Guia Comercial del Maresme d´Impuls.cat. A la fira també hi ha sigut present, promocionant-se el portal audiovisual llavaneres.icatm.net, que des de dijous ha fet seguiment informatiu de tots els actes de la 13a Festa del Pèsol.

Deixa un comentari