Publicat el 03/02/2022

Fundació ONCE va donar suport a 142 entitats socials catalanes el 2021

 

Ha permès el desenvolupament de 196 projectes per a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

 

Fundació ONCE va donar suport a la tasca de 142 associacions catalanes de persones amb discapacitat el 2021, gràcies a les diferents convocatòries que va llançar al llarg de l’any passat amb l’objectiu d’enfortir i promoure el teixit d’entitats socials. La finalitat és la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

D’aquesta manera, les 142 organitzacions de persones amb discapacitat podran desenvolupar 196 projectes que se centren en l’ocupació, la formació i eliminació de barreres arquitectòniques i socials.

José Luis Martínez Donoso, director general de Fundació ONCE, posa de manifest que per construir una societat més justa i solidària “cal tenir un teixit social fort en què les mateixes persones amb discapacitat siguin protagonistes i partícips dels seus projectes de vida a través del moviment associatiu organitzat”.

Per això “des del naixement de la Fundació ONCE, i per tant del propi Grup Social ONCE, treballem per l’enfortiment d’aquestes organitzacions i desenvolupem programes i iniciatives que tracten de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat”.

Al llarg de l’any les organitzacions que ho desitgin poden presentar les seves iniciatives tant a la convocatòria general d’ajudes com al Programa Operatiu d’Inclusió Social i Economia Social (POISES), al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ) i als programes ‘Un a Un’ i ‘Psicosocial’ que la Fundació ONCE gestiona amb el suport del Fons Social Europeu.

Per a aquest exercici del 2022, Fundació ONCE comptarà amb un pressupost de 108 milions d’euros que es destinaran en un seixanta per cent a la promoció de la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat i en un quaranta per cent a accions destinades a programes accessibilitat universal.

Redacció
Imatge i font: Fundació ONCE

Deixa un comentari