Publicat el 03/05/2017

La neta de l’industrial mataroní Joaquim Coll i Regàs va aporta la nota històrica de l’acte amb el pergamí de la col·locació de la primera pedra de la casa.

El dijous 27 d’abril, es va inaugurar oficialment la façana de la Casa Coll i Regàs, una vegada finalitzada la fase I del projecte de rehabilitació. La voluntat de la Fundació Iluro va ser compartir amb tothom el final d’aquesta fase de les obres de la façana, i celebrar l’Any Puig i Cadafalch amb una jornada de portes obertes. Durant l’acte, la Fundació Iluro va presentar el vídeo resum del procés de rehabilitació (https://www.youtube.com/watch?v=hcYb-ePkNYk).
De la ma de la Sra. Mercè Coll, neta de Joaquim Coll i Regàs es va descobrir una reproducció del pergamí de la primera pedra de la casa, signat a Mataró el 26 de maig de 1897 per Josep Puig i Cadafalch, per Joaquim Coll i Regàs i la seva dona, així com pels seus 6 fills.

Per acabar, es va donar a conèixer la primera de les tres jornades de Portes Obertes que es faran abans de l’estiu, la primera de les quals celebrada el passat dissabte, va tenir molt bona resposta de públic tant als tallers familiars (Aprèn a esgrafiar en família), com la visita guiada (Descobrim la Primera Pedra de la Casa Coll i Regàs). En diferents moments del dia, es va oferir la possibilitat d’accedir lliurement a la casa, on el públic va poder gaudir de l’esplendor que llueix..

Les properes jornades de portes obertes que organitzarà la Fundació estan previstes pel dissabte 27 de maig i pel diumenge 25 de juny

Deixa un comentari