Publicat el 25/11/2020

Els Premis La Confederació són un reconeixement a la gran tasca que realitzen les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya actives en la transformació de realitats socials

La Confederació ha reconegut públicament les bones pràctiques i el valor diferencial de la Fundació el Maresme amb el seu nou un model d’organització basat en la Governança Democràtica, el treball en equip i la persona al centre. Ho ha fet en la 4a edició dels Premis La Confederació, que tenen com a objectiu donar visibilitat i destacar el valor d’aportació del Tercer Sector Social com a sector generador d’activitat econòmica a través de models de gestió que aprofundeixen en la qualitat democràtica i en la transformació social, amb alt impacte en la comunitat i en el territori; i promoure la rèplica de pràctiques i experiències a altres organitzacions del sector.
La Confederació ha dedicat aquesta 4a edició dels Premis a totes les entitats socials i professionals que de forma incansable han estat a primera línia de la pandèmia de la Covid-19.
L’acte de lliurament dels Premis La Confederació 2020 va tenir cita ahir, 24 de novembre, al vespre en format virtual. Conduït per la periodista Elisenda Roca, el van seguir per streaming 94 persones: representants de les entitats socials, professionals, representants de col·legis professionals, així com representants de l’administració pública i diputats i diputades del Parlament de Catalunya, entre d’altres col·lectius. L’acte va comptar amb la participació de l’Hble Sr. Pere Aragonès, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, qui va realitzar la cloenda.
Enguany, 43 candidatures aspiraven als Premis La Confederació 2020, sis en la categoria de Governança Democràtica i trenta-set en la categoria de Transformació Social, totes amb una gestió centrada en les persones i amb voluntat de transformació de realitats socials.

En Governança Democràtica, “Espais i metodologies innovadores”, s’ha guardonat a la iniciativa “Transformació del model organitzatiu: cap a la governança democràtica basada en l’autogestió i autoorganització” de la Fundació el Maresme (Mataró), per suposar un procés de canvi i transformació en profunditat que s’ha anat desenvolupant durant els últims anys, amb un gran impacte en la gestió de l’organització, pel valor afegit que suposa un procés d’aquestes característiques en una entitat amb forma jurídica de fundació i per ser un model amb un alt potencial de transferència a altres realitats.

Governança Democràtica, la iniciativa premiada.
Després de 10 mesos de treball col·lectiu, el passat mes de juliol la Fundació el Maresme va posar en marxa un dels cinc eixos del seu Marc Estratègic 2022: un nou model organitzacional definit per més de 350 persones basat en l’autoorganització i l’autogestió. La Fundació deixa enrere models organitzatius tradicionals i jeràrquics apostant per un model de decisions compartides i reconeix els diferents coneixements i que persegueix que els lideratges i l’estratègia aflorin des de tota l’organització.
Visió 2022: La Fundació el Maresme ha establert una nova visió, eixos i objectius estratègics per construir conjuntament un futur millor per les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies:
1. Acompanyament de les persones amb especials dificultats en tot el seu itinerari de vida.
2. Obertura a la comunitat amb un model d’inclusió que doni més visibilitat i reconeixement social al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual.
3. La persona atesa estarà al centre de la Fundació i es promourà el benestar, l’acompanyament i la participació activa de les persones del seu entorn.
4. Inversió en coneixement i capital humà per esdevenir una Fundació emprenedora i atendre les noves necessitats emergents
5. Continuïtat en l’aposta pel model d’economia social contribuint a la transformació de la societat.
6. Fundació arrelada i compromesa amb el Maresme.

La Fundació el Maresme és una entitat d’iniciativa social sense afany de lucre que promou i impulsa la inclusió social i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i de les seves famílies. L’Entitat impulsa i fa respectar els drets d’aquest col·lectiu fent-lo visible a la societat, reclamant i afavorint la seva participació activa i acompanyant-lo en el seu procés vital d’adaptació, creixement i inclusió social a través d’una àmplia xarxa de serveis i centres especialitzats.

Deixa un comentari