Publicat el 27/03/2020

Dos professionals del Consorci dirigiran aquest equipament hospitalari, que entrarà en funcionament demà dissabte . L’Hotel Atenea acollirà pacients estables procedents de centres sociosanitaris

En el marc de la pandèmia de COVID-19, el Servei Català de la Salut (CatSalut) habilita establiments hotelers per a la prevenció i control de la infecció, i assigna un centre sanitari de la zona perquè en porti la gestió.
En el cas del Maresme central, l’Hotel Atenea es transformarà temporalment en hospital, sota la supervisió dels professionals de l’Hospital de Mataró.
El CSdM ha adequat la planta baixa de l’Hotel Atenea (17 habitacions) perquè pugui funcionar com a hospital, i els primers pacients arribaran demà dissabte.
Quins pacients?
L’Hotel Atenea, ubicat al port de Mataró, acollirà pacients estables de baix risc i baixa complexitat assistencial, que procedeixen de centres sociosanitaris de la comarca, que han d’alliberar llits i adequar-se per atendre els malalts menys greus dels hospitals d’aguts.Un dels centres que derivarà malalts a l’Hotel Atenea serà l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, ubicat al centre de Mataró, i que gestiona el CSdM com a centre d’ingrés sociosanitari.
Així, el flux de pacients entre els centres hospitalaris més complexos, passant pels sociosanitaris fins a arribar als establiments hotelers, permetrà que els hospitals d’aguts com el de Mataró puguin absorbir l’increment de malalts greus.

L’equip humà.
Un metge i una enfermera del CSdM lideren un equip professional de 30 persones amb dos perfils diferents: llicenciats de medicina que han aprovat l’examen MIR i que estan pendents d’iniciar la residència (procés que ha quedat interromput per l’epidèmia) i estudiants d’últim any de Medicina i d’Infermeria. Tots ells han realitzat una formació específica a l’Hospital de Mataró i a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

El Consorci Sanitari del Maresme és una entitat pública formada pel Servei Català de la Salut, l’Ajuntament de Mataró i el Consell Comarcal del Maresme, que gestiona l’Hospital de Mataró, l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Residència Sant Josep, i les àrees bàsiques de Mataró Centre i Cirera Molins (a Mataró) i la d’Argentona

Deixa un comentari