Publicat el 31/10/2022

Els veïns i veïnes podran obrir els contenidors intel·ligents introduint i escanejant el seu codi personal a l’app Civiwaste

 

 

 

El nou sistema d’obertura dels contenidors, a més a més de la targeta lectora que tindrà cada vivenda, també va vinculat a una aplicació de mòbil que permet als usuaris dipositar les bosses d’escombraries.
En concret, es tracta de l’app Civiwaste: els usuaris introdueixen el seu codi d’usuari (que consta a la carta que s’entregava amb la targeta d’obertura dels contenidors, i que comença per MGTH0 seguit del número escrit a la carta) i, seguidament, amb l’aplicatiu obert i el bluetooth activat —o amb la mateixa targeta—, les persones usuàries poden acostar el mòbil al lector del contenidor per obrir-lo i abocar-hi les restes orgàniques i d’envasos. Un xiulet avisa els usuaris de l’obertura de la tanca que permet obrir la tapa i abocar les restes corresponents a cada contenidor.

L’app compta també amb altres funcionalitats: comunicar incidències sobre la recollida selectiva, sol·licitar la recollida de mobles o permetre intercanviar materials en bon estat abans de llençar-los a la deixalleria, entre altres opcions.

Aquest nou sistema d’obertura dels contenidors estarà implantat del tot el 14 de novembre, quan els contenidors de restes orgàniques i envasos ja quedaran tancats.
Els contenidors de paper i vidre estaran oberts, però les persones que els utilitzin també s’haurà d’identificar amb el mateix sistema.

Els veïns i veïnes que encara no disposin de la targeta per a l’obertura dels contenidors poden passar a recollir-la a l’OAC del 3 al 29 de novembre els dimarts o divendres de 10h a 14 h, o els dijous a la tarda de 16h a 18h.

L’Ajuntament fa una crida a la ciutadania perquè tothom en faci un bon ús i així assolir millors resultats en l’índex de recollida selectiva. Els veïns i veïnes que tinguin qualsevol dubte sobre el sistema d’obertura dels contenidors poden fer la consulta directament mitjançant l’app Civiwaste.

Paral·lelament, les escoles acolliran diverses xerrades informatives sobre el nou model de contenidors intel·ligents, del 21 al 25 de novembre, amb motiu de la Setmana de Prevenció de Residus.

Amb aquesta iniciativa, Montgat fa un pas endavant per augmentar els nivells de recollida selectiva dels residus.
Actualment, el municipi arriba al 51%, però es pretén arribar al 55% els propers anys. Aquest és l’objectiu marcat per la Unió Europea per a l’any 2025.

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Montgat

Deixa un comentari