Publicat el 21/04/2016

El FESTIMATGE 2016 acaba el proper diumenge 24 d’abril. I aquest darrer cap de setmana del festival es celebra la 43ena Trobada Internacional de Cinema 9,5 que comptarà amb el Mercat del Col·leccionista de Cinema, el concurs de 9,5 i una sessió de Cinema Recuperat 

Fa anys que la Trobada Internacional de Cinema 9,5 acull una sessió de Cinema Recuperat, que fins ara anava a càrrec de Cinema Rescat. Per primera vegada, la Secció 9,5 de Foto-Film Calella, amb la supervisió de la Sra. Encarnació Soler, ha estat l’encarregada de la recuperació del film que es projectarà en el marc del FESTIMATGE.
La pel·lícula escollida és “Un pantalón para dos” de Miquel Iglesias i Bonns, rodat el 1935 i que no s’ha vist més des que al febrer de 1936 va participar al I Concurs de Films d’Argument i va obtenir el premi Eumig al millor argument i el de millor interpretació femenina, abans que l’autor iniciés la seva carrera professional a principis dels anys quaranta. 
La secció de 9,5 de Foto-Film Calella ha fet possible la restauració del film que es presentarà en reestrena el dissabte 23 d’abril a les 17 hores a la Sala Mozart (C/Església, 91). Per descomptat, es tracta d’una pel·lícula muda i es projectarà amb acompanyament de música en directe, gràcies al piano d’en Paul Perera. 

“Un pantalón para dos” 
Dos joves bohemis són convidats a una festa de l’alta societat per una amiga, filla del magnat. La seva migradesa econòmica els ha obligat, just el dia abans, a empenyorar l’única pertinença de valor: els pantalons d’un ells. Es troben en un dilema: com anar a la festa dues persones i només uns pantalons? Aquesta situació i l’assistència a l’esmentada festa, posarà els joves en situacions compromeses, malentesos i enrenous, de les què finalment i amb el seu enginy, se’n sortiran. O potser no…

Altres activitats del cap de setmana
A banda de la Sessió de Cinema Recuperat, la Trobada Internacional de Cinema 9,5 inclou la celebració del Mercat del Col·leccionista, que té lloc dissabte 23 d’abril al matí a l’Hotel Bernat II (Carrer del Turisme, 42).
A la tarda, juntament amb l’acte de Cinema Recuperat, es projectaran els films que participen al concurs de Cinema 9,5.
I diumenge tindrà lloc l’acte de cloenda del FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella 2016, en el que es lliuraran els Premis d’Honor del Festival, els Trofeus Torretes de Fotografia i Curtmetratge, i es podran veure totes les fotografies guardonades i es projectarà el film guanyador del Trofeu Torretes de Curtmetratges, a banda d’altres sorpreses.

Durant la cloenda, serà el moment també de conèixer els guanyadors del concurs de fotografia a instagram #festimatge16, que es va iniciar el passat 1 d’abril i finalitza el dia 23 a les 12 de la nit.

Per consultar programa complet: http://festimatge.org/programa_festimatge_2016.pdf

Deixa un comentari