Publicat el 13/02/2019

Eurecat mostrarà una nova tecnologia desenvolupada a Mataró que permet imprimir electrònica sobre tèxtil i plàstic, al Foro Transfiere, un espai dedicat exclusivament, i per primera vegada, a la impressió funcional

El centre tecnològic Eurecat (membre de tecnio) donarà a conèixer a la vuitena edició del Foro Transfiere, que aquest mes de febrer presenta a Màlaga les últimes innovacions en impressió funcional i electrònica impresa, una samarreta que incorpora el joc electrònic Simon amb sensors impresos i llums LED i diferents mostres d’electrònica impresa encastada dins plàstic, una aplicació molt demandada en sectors com l’automoció i la fabricació d’electrodomèstics.
Aquestes innovacions han estat desenvolupades a la seu d’Eurecat a Mataró i es podran veure els dies 13 i 14 de febrer, a la Printing Innovation Zone de la fira, un espai dedicat exclusivament, i per primera vegada, a la impressió funcional.
Dins d’aquesta zona d’exposició de demostracions de tecnologies d’impressió avançada, organitzada per la Plataforma Tecnològica 3NEO en col·laboració amb sis altres plataformes, Eurecat mostrarà la samarreta amb el joc Simon, que incorpora sensors impresos i LEDs hibridats, i presentarà un teclat flexible amb botons integrats a partir de tintes d’impressió, com a exemples de les possibilitats en electrònica impresa i impressió funcional sobre teixits tèxtils i superfícies flexibles com el plàstic.

“Aquest espai ens permet fer divulgació perquè les empreses coneguin les capacitats que té l’electrònica impresa, que en són moltes, ja que es tracta d’una tecnologia molt transversal”, explica Cristina Casellas, promotora tecnològica de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats d’Eurecat. Casellas presentarà, en el marc del Foro Transfiere, tres ponències que tractaran sobre el valor dels productes que incorporen electrònica impresa, sobre les superfícies funcionals i sobre SmartEES, el primer Digital Innovation Hub europeu d’electrònica impresa, i en el qual hi participa Eurecat.

El Foro Transfiere compta amb la participació multisectorial d’empreses, centres tecnològics i universitats, entre d’altres, i fomenta la transferència de coneixement i de tecnologia.

Sobre Eurecat
Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya (membre de Tecnio), aplega l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 51 milions d’euros anuals i dóna servei a més de 1.500 empreses. R+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per a grans com per a petites i mitjanes empreses de tots els sectors.
Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa a 160 grans projectes consorciats d’R+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 81 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mida de cada empresa. Més informació a www.eurecat.org

 

 

Deixa un comentari