Formació d’alt nivell en seguretat online per a nens de 12 anys a Mataró | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 30/05/2012

L’empresa Bitlònia.com ha creat un curs d’alt nivell amb l’objectiu de blindar la seguretat dels nens a Internet. S’hi ajunta l’experiència de Bitlònia, un expert de seguretat a la xarxa i l’assessorament especial d’una pedagoga.
Per això es va reunir un grup d’alumnes d’una escola, nens de 10 a 12 anys, quan comencen a ser usuaris actius de la xarxa, i posar a la seva disposició les bones pràctiques que cal seguir a Internet per evitar problemes que els puguin succceir.
Aquesta primera experiència que s’ha fet, en concret, ha consistit en organitzar una sessió pilot amb alumnes de sisè de primària, d’11 a 12 anys, de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró. Són molts els nens que no protegeixen la seva privacitat a les xarxes socials, que accepten invitacions de persones virtuals i que s’exposen a fraus i enganys.
A més de formar els infants, es va entregar a l’escola un kit especial amb elements de seguretat entre els que hi ha documents amb protocols d’actuació.
Aquesta iniciativa pilot no només va ser un èxit respecte a la implicació i dinàmica de la sessió, sinó que també ho va ser en la repercussió mediàtica, ja que tant els informatius de televisió d’Antena 3 Noticias com els informatius de Radio Televisió Espanyola, varen voler estar-hi presents i compartir amb els seus espectadors aquesta experiència. 


Bitlònia.com és un Laboratori 2.0 especialista en Marketing a Internet, únic a Europa, on s’investiguen eines per millorar els resultats de les campanyes en les xarxes socials, buscadors i web 2.0.
Estan instal·lats al TecnoCampus Mataró, un parc científic i de la Innovació a pocs metres del mar i dins del campus universitari.

Deixa un comentari