Foc i llum al FESTIMATGE de Calella | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 23/04/2018

La Gala de Cloenda i de lliurament de premis, que se celebra el proper diumenge 29 a les 11.30 hores, té previst reunir al voltant de 400 persones

El Festival de la Imatge de Calella enceta la seva darrera setmana. El proper diumenge tindrà lloc la Gala de Cloenda que posarà fi a gairebé un mes d’activitats gratuïtes vinculades a la imatge, ja sigui fixa o en  moviment.
Aquesta darrera setmana continua plena d’activitats per gaudir de la fotografia i el cinema. Les 24 exposicions de fotografia, que inclou la de les fotografies premiades en el 42 Trofeu Torretes de Fotografia, es poden visitar durant tota la setmana.
De dilluns a divendres continuen les projeccions de curts seleccionats al 24 Trofeu Torretes de Curtmetratges.
El cap de setmana es podrà gaudir, especialment, de les activitats programades dins la 45 Trobada Internacional de Cinema 9,5mm.
El Mercat del Col·leccionista, que se celebra dissabte al mati a l’Hotel Bernat II de Calella, fa les delícies dels amants del cinema de col·lecció.
La tarda ofereix una mostra de cinema en 9,5mm i una mosta de cinema amb found footage, amb el que es vol apropar la passió pel cinema als més joves. L’any passat es feia una prova pilot d’aquesta mostra i la bona acollida que va tenir consolida aquest any la seva celebració. El found footage és una tècnica que es basa en la recollida d’imatges diverses en format 9,5 que no tenen autoria, es recuperen i els alumnes creen propostes audiovisuals, barrejant aquestes, segons els seu criteri. El resultat són “diferents històries” amb les mateixes imatges.

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 45a edició.
El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 42 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi.
I, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 24 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, es realitzen més de 10 sessions repartides entre el cinema Sala Mozart (sessions de 3 hores cada dia de projecció), la Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2018 celebra la tretzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.
#festimatge2018 @festimatgecalellanwww.facebook.com/festimatgewww.twiter.com/festimatge

Per a més informació: www.festimatge.org. Programa d’activitats del FESTIMATGE: http://www.festimatge.org/index_ant.html

Deixa un comentari