Publicat el 04/08/2021

El regatista format al CN El Balís i la seva companya canària, Tara Pacheco, retornen de Tòquio amb diploma olímpic en Nacra 17, l’única categoria de vela mixta

La parella de l’ESP Sailing Team, Florian Trittel i Tara Pacheco, ha afrontat l’última jornada de competició amb possibilitats d’obtenir el bronze i, tot i que Florian Trittel avisava abans de la medal race que s’hi deixarien la pell, finalment no ha pogut ser.
Pacheco i Trittel partien d’una cinquena posició difícil de remuntar. La jornada, amb vents fluixos i inestables, va començar amb una penalització als alemanys que afavoria als espanyols, que muntaven la primera boia cinquens. A la popa, però, han descendit una altra posició, passant a ser vuitens a la segona cenyida. El tàndem catalano-canari ha finalitzat la medal race en una setena posició molt lluitada, parcial amb el qual s’han col·locat sisens a la general, fet que els atorga el diploma olímpic.

Florian Trittel, regatista vinculat des dels sis anys al CN El Balís de Sant Andreu de Llavaneres i on va començar a navegar en classe d’optimist, conclou així la seva primera participació olímpica a Tòquio 2020. Alhora, el regatista, que ha competit també en les modalitats 29er, windsurf i kitesurf, compleix un somni que va haver d’ajornar en les anteriors cites olímpiques perquè el kitesurf, l’especialitat escollida per Trittel, finalment no va ser olímpica.
L’equip format per Tara Pacheco al timó i Florian Trittel com a tripulant ha hagut de treballar a contrarellotge per preparar aquesta cita olímpica. El seu entrenament conjunt va començar el 2018, després de l’abandó del regatista Fernando Echevarri.
Mentre la resta d’equips han tingut quatre anys per preparar els Jocs Olímpics, el duo de regatistes ha assolit un diploma olímpic en un temps rècord, treballant al màxim per eliminar la bretxa existent entre ells i els líders de la seva categoria i col·locar-se al top 10.
Segons Trittel, han invertit moltíssimes hores i dies de treball molt dur per aconseguir-ho. A més, el regatista afirma que l’ajornament dels Jocs Olímpics els ha permès arribar més preparats.

Un altre factor que fa especial aquest diploma olímpic és que Nacra 17 és l’única categoria de vela en què competeixen parelles mixtes. Tara Pacheco és una de les úniques tres patrones que ha liderat una embarcació en aquesta modalitat.

El CN El Balís, que compta al seu palmarès amb nombrosos campions nacionals i internacionals, ha tingut representació als Jocs Olímpics en quatre ocasions i amb cinc regatistes: José M. Van der Ploeg, que va aconseguir la medalla d’or a Barcelona ‘92; Neus Garriga va participar a Sidney 2000, Bàrbara Cornudella i Sara López van participar a les olimpíades de Rio 2016; i, enguany, Florian Trittel a Tòquio.

Imatge i Font: Alarona-Studio

Deixa un comentari