Publicat el 12/07/2017

El Director del Museu del Càntir Oriol Calvo creu que l’actual fira ‘és un model que funciona’

Diumenge va tancar portes la tercera edició de la Fira Argillà d’Argentona, la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa, aconseguint la seva consolidació. El director del Museu del Càntir i màxim responsable del certamen, Oriol Calvo, considera que l’edició d’enguany “ha estat un èxit absolut”. “Per si algú encara en tenia algun dubte”, afegeix, “aquesta ha sigut la confirmació absoluta de la seva consolidació… Estem davant d’un model que funciona”.

Durant l’entrevista Calvo ha explicat que potenciarà la seguretat de cara les futures edicions degut a petites incidències de vandalisme durant les dues nits de la fira. No obstant, troba encertades les petites millores que han introduït com, per exemple, les veles que penjaven de la Plaça de l’Església o el guarniment de tot el carrer Gran.

Pel que va a l’afluència de visitants, Calvo creu que han passat per Argentona prop de 35.000 persones, centrant el dissabte i diumenge com a dies més àlgids de públic.

Les vendes són l’altre indicador que marca l’èxit de la proposta: gairebé el 80% dels ceramistes que han vingut a la fira en fan una valoració positiva. A més, el públic també podia comprar el càntir de l’any dedicat a l’arquitecte Puig i Cadafalch, una peça creada per a l’ocasió de l’arquitecte Quim Larrea. A més, Calvo es mostra sorprès de la bona acollida que ha tingut el càntir entre el públic jove. Una peça d’edició limitada de les quals, entre les vendes físiques i per internet, ja s’han venut uns 750 exemplars.

 

Deixa un comentari