Publicat el 08/11/2016

Aquest divendres 11 de novembre, a les 20 h, es donarà el tret de sortida a una nova edició del Zero, les Jornades de Joves Creadors, organitzades per la Regidoria de Joventut amb la participació de joves integrants del Grup Motor de Joventut, pensades per promocionar i incentivar l’art entre els més joves. L’acte d’inauguració serà a can Jorba. 

El dissabte 12 de novembre les activitats del Zero sortiran al carrer per omplir, durant tot el matí (d’11 a 15 h), la plaça Picasso d’activitats artístiques. Hi haurà batucada, circ, equilibris i acrobàcies, a més de dansa contemporània, una Jam Poetry (pels amants de la poesia), una masterclass de hip hop i un concert amb diferents grups de música de Vilassar de Mar i rodalies. 
A més, durant tot el matí les parades del “Merkart” s´instal·laran a la plaça Picasso per poder mostrar i vendre les diferents expressions artístiques de joves creatius. 
Durant la tarda, de 16.30 a 20.30 h, es farà un taller de fusió de llenguatges corporals a can Jorba. 

El Zero continuarà el dimecres 16 de novembre, a can Jorba, amb un taller temàtic de mobilitat internacional on es mostraran les peculiaritats del Servei de Voluntariat Europeu de temàtica artística i que comptarà amb el testimoni d’una jove que explicarà la seva pròpia experiència. 

Al dia següent, també a can Jorba, hi haurà un taller d’introducció a la indústria musical que donarà les eines bàsiques per poder accedir al món de la música a totes les persones que estiguin interessades, i el divendres 18 de novembre, al vespre, hi haurà una sessió nocturna a can Jorba de microteatre amb la companyia Las Lloronas.

El dissabte 19 de novembre, al matí, serà el torn d’un taller per potenciar la creativitat a través de la investigació i desenvolupament personal i permetrà fer un tastet de diferents disciplines artístiques i manualitats com ara reciclatge creatiu, scrapbooking, dibuix al natural o tècniques digitals. A la tarda, es realitzarà una projecció de curtmetratges. El Zero arribarà a la seva fi el 20 de novembre amb un acte de cloenda a la sala cultural M. Roser Carrau, on es coneixerà la persona guanyadora del concurs de disseny de la campanya de difusió del Zero 2017 així com l’artista que rebi més vots del Merkart i que podrà exposar el seu treball a can Jorba. La cloenda també comptarà amb representacions de microteatre en diferents espais de l’equipament cultural i el concert de  la Jove Orquestra de Cambra del Masnou.

La informació de tota la programació es pot trobar al web municipal www.vilassardemar.cat.

PROGRAMA D’ACTIVITATS:

10 novembre
18.45 h Taller Descobertes creatives. No fa falta experiència, només ganes d’empapar-se de pintura, bon ambient i moviment. Can Jorba

11 novembre
20 h Inauguració del Zero amb la benvinguda de la Regidora de Joventut. Conduïda per Adrià Pulpillo. Estrena de l’exposició del Concurs de cartelleria del Zero’17 amb els cartells proposats pels artistes particulars. 
Refrigeri acompanyat de la música dels Djs Roger Freedom i Bogu.

12 novembre
11 h Gran exhibició de disciplines artístiques realitzades pels joves: circ, dansa, poesia i música. Pl. Picasso. Inclourà:
Durant el matí, Merkart Zero’16, parades d’art amb peces fetes per joves artistes.
11 h Ritme i percussió amb la batucada “Ámbitum”.
11.30 h Espectacle de circ amb acrobàcies, perxa xinesa i equilibris realitzat per joves artistes.
12 h Dansa contemporània amb la companyia Xauru, de joves artistes de proximitat.
12.30 h Jam Poetry, a càrrec de Sauleda.
13 h Mostra de grups de música amb la participació de Galifardeu Atòmic i Jarmans.
14 h Masterclass i exhibició del duet Aphorzimex combinant breakdance, popping i hip hop.
De 16.30 a 20.30 h Taller Fusió de llenguatges corporals, a través de la unió del teatre de les Oprimides i de les danses d’Afrofusió. Can Jorba

16 novembre
18 h Xerrada sobre Mobilitat Internacional. “L’Art i el Servei de Voluntariat Europeu (EVS)”. Can Jorba

17 novembre
19 h Taller Músic ho has de saber, per descobrir moltes de les claus per arribar a ser músic professional. Can Jorba

18 novembre
20.45 h Microteatre. Sessió nocturna amb representació per part de la companyia Las Lloronas. Can Jorba

19 novembre
10.30 h Taller Dinàmiques per exercitar la ment i la creativitat. S’organitzaran cinc racons diferents amb diferents activitats: reciclatge creatiu, scrapbooking, dibuix al natural, tècniques digitals i Alternatives artístiques. Can Jorba
19 h Projecció de curtmetratges per descobrir els curts més sorprenents de Joan Amiell i Josep L. Cardo, el taller/audiovisual Banda sonora original i el curt “Ulleres de sol”, protagonitzat per Maria Petit. Can Jorba

20 novembre
19 h Cloenda. Sala cultural M. Roser Carrau. Inclourà:
-Microteatre-Encaixes
-Microteatre-Moro
-Dansa-Metamorfisme
-Veredicte del concurs de Cartelleria del Zero’17
-Música amb la Jove Orquestra de Cambra del Masnou (JOCEM)
-Tancament de les jornades amb parlament de la regidora de Joventut i petit refrigeri.

Deixa un comentari