Publicat el 08/10/2019

El Teatre Blas Infante de Badalona i els cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat acolliran les projeccions adreçades a infants de 3r de Primària i joves de 4rt d’ESO d’escoles públiques i concertades així com dels instituts de les dues ciutats

A banda de les sessions competitives, FILMETS Badalona Film Festival vol també arribar als escolars de Badalona i Sant Boi de Llobregat i als infants més petits de Badalona.
Mentre duri el festival, del 18 al 27 d’octubre, més de 6.000 infants i joves participaran a les activitats cinematogràfiques paral·leles al certamen.
FILMETS ha convidat a les escoles públiques i privades concertades i a tots els instituts de Badalona i Sant Boi de Llobregat a assistir a les projeccions. Entre aquestes sessions i les que es fan a les biblioteques de Badalona, més de 6.000 infants i joves veuran en aquesta edició del festival diversos curts de FILMETS.

Amb el nom de ‘FILMETS Primària’ i ‘FILMETS Secundària’, el Teatre Blas Infante, ubicat al barri de Llefià de Badalona, acolllirà cada dia feiner mentre duri el festival, de 10 a 13 hores, les projeccions per a estudiants de 3r de Primària (8 anys) i de 4rt d’ESO (15 anys). El mateix succeirà als cinemes Can Castellet de Sant Boi de Llobregat el dimarts 22 a les 11 hores per a alumnes de Primària i el dimecres 23 a les 11 hores per a alumnes de Secundària. Es tracta d’una activitat pedagògica que permet als joves entrar en contacte amb un cinema de qualitat, potser per primera vegada a la seva vida.
Prèviament a la projecció, cada centre educatiu ha rebut un dossier de les pel·lícules que es projectaran perquè els alumnes puguin treballar a classe els temes que surten als curtmetratges.
El fet d’acotar cada any les projeccions a un curs de Primària i a un altre d’ESO permet a aquests alumnes acudir a les projeccions de FILMETS per a les escoles i instituts dues vegades durant tot el cicle de l’ensenyament obligatori.

Les pel·lícules que es projecten per als escolars de primària i les que es projecten per als d’ESO són diferents i estan adequades a les corresponents franges d’edat. L’objectiu és que els més petits passin una bona estona veient pel·lícules, tot i que l’equip de FILMETS ja busca que es projectin curts amb determinats valors. Pels més grans l’objectiu és provocar la reflexió amb els temes que presenten els curtmetratges que es veuran a la pantalla.

Els més petits també poden veure a Badalona una selecció de curtmetratges d’animació al cicle ‘FILMETS a les Biblioteques’
Per aquells nens i nenes que encara no fan primer de Primària, FILMETS també ha preparat tot un seguit de projeccions. Es tracta de les sessions anomenades  ‘FILMETS a les Biblioteques’, que es faran a tot Badalona. Durant uns dies, la tradicional ‘Hora del conte’ es transforma en l’hora del cinema. Són sessions de curmetratges infantils que ofereixen cinema de qualitat a infants acompanyats de les seves famílies.
Les biblioteques de Badalona que hi participen són Can Casacuberta, Lloreda, Pomar, Sant Roc, Llefià-Xavier Soto, i Canyadó-Casagemes-Joan Argenté.

 

 

 

Deixa un comentari