Publicat el 14/10/2014

FILMETS Badalona Film Festival arriba enguany a la 40a edició amb la participació, a la secció oficial, de 255 pel·lícules procedents de 46 països. El festival, un certamen de referència a nivell mundial en el camp dels curtmetratges, se celebrarà del 17 del 26 d’octubre en les seus oficials del Teatre Zorrilla, el Teatre Principal, la sala d’actes del CES Joan Maragall, el Centre de Cultura Tradicional Can Canyadó i les biblioteques de la ciutat.
La 2a tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern de l’Ajuntament de Badalona, Maritxu Hervás; el conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri; i el director del festival, Agustí Argelich, han presentat avui en roda de premsa les novetats de la present edició del Festival.


Estats Units d’Amèrica és el país convidat en l’edició d’aquest any. Així, diumenge 19 d’octubre, a les 19 hores, i al Teatre Zorrilla es farà una projecció de curtmetratges procedents dels Estats Units d’Amèrica, el país que més vegades ha guanyat la Venus a la millor pel·lícula a la història del festival.


Amb motiu dels 40 anys del FILMETS Badalona Film Festival, al Teatre Zorrilla hi haurà una Expo Vintage, amb col·leccions privades de càmeres, projectors i diferent material cinematogràfic que s’ha utilitzat en rodatges de pel·lícules que s’han presentat durant aquestes 4 dècades al festival.
El jurat oficial internacional d’enguany el presideix Joan Vidal, badaloní i cofundador del festival l’any 1971. També integren el jurat Alex Sufit, realitzador de videoclips i publicitat (Anglaterra); Luca del Molin, director del festival decinema Unlimited (Itàlia); Esther Casas, directora d’animació de Claymaniak (Estats Units d’Amèrica) i Miguel Ángel Buttini, director i productor de cinema.
El festival tindrà diverses seccions: Filmets en família; Cinema, música i gastronomia amb Estats Units d’Amèrica; Manifest; Filmets jove; Sessió golfa; La mar de Filmets, Cinema de la Mediterrània; Drets Humans; Cinema Històric; Badalona en curt; Filmets per a tothom; Petit Filmets; Filmets a les Biblioteques; Filmets en forma; i Filmets Connect’Art.
La 2a tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern de l’Ajuntament de Badalona, Maritxu Hervás, ha destacat que “Filmets és un festival per a tothom, per a gent de totes les edats, des dels més petits fins a la gent gran”. També ha volgut retre un reconeixement en nom de l’Ajuntament a totes les persones que durant aquests 40 anys han fet possible totes les edicions del festival.
El conseller delegat de Badalona Comunicació, Albert Fernández Saltiveri, ha afirmat que
“és quan se surt de Badalona quan es veu realment el reconeixement i la importància que assoleix el festival a tot arreu, i és quan es comprova que Filmets és una marca de Badalona”.
Per la seva banda, el director del festival Agustí Argerich, ha destacat que “Filmets presenta a competició un total de 20 pel·lícules realitzades a Badalona, la qual cosa demostra que la ciutat és una veritable pedrera d’autors de curtmetratges que es troben en aquest festival”.
El pressupost del festival és de 138.000 euros finançats per patrocinadors i subvencions. El preu de les entrades és de 2 euros (passi d’un dia) per a l’accés a les sessions obertes al públic a partir de les 19 hores. La sessió del país convidat (Estats Units d’Amèrica) és a un preu de 3 euros. La resta de sessions obertes al públic són patrocinades i gratuïtes. Per a més informació cal consultar el web
www.festivalfilmets.cat

Deixa un comentari