Feu-vos voluntaris del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2012. Nova campanya del Banc dels Aliments | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 26/09/2012

La Fundació Banc dels Aliments ha presentat als mitjans la nova campanya “Feu-vos voluntaris del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya 2012”
Un any més, la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social “la Caixa” que ha desenvolupat en aquests darrers anys la campanya de recollida d’aliments entre els seus empleats i clients, uneixen esforços per sumar sinergies. Segons Lluis Romeu, president de la Federació d’Associacions de Voluntaris de ”la Caixa” (FASVOL), “
en l’actual context econòmic, la tasca dels voluntaris és necessària i primordial. El capital humà de ”la Caixa”, els empleats, ens posem al servei de la societat de forma altruista bolcant-nos amb el Gran Recapte.”
L’objectiu del Gran Recapte d’ aquest any és recollir 1.400.000 kg d’aliments bàsics i per aquest motiu la Fundació Banc dels Aliments necessita més que mai augmentar el nombre de voluntaris per cobrir el màxim de punts de recollida possibles arreu del territori.
Sota el lema “Ho farem junts”, representants de grups de voluntaris participants en edicions anteriors han fet una crida a la societat amb l’objectiu de sumar 10.000 voluntaris per a dur a terme aquesta campanya solidària.
La campanya de recollida s’organitza per quart any consecutiu amb la finalitat de donar resposta a la precarietat alimentària de les persones més necessitades de Catalunya.
Més d’un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries. Antoni Sansalvadó, president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona ha volgut destacar que “la societat catalana ens ha mostrat any rere any que la solidaritat forma part de la nostra raó de ser. En cada campanya hem augmentat exponencialment el nombre de voluntaris, i una vegada més animem a tothom a participar d’aquesta iniciativa tant necessària per fer arribar aliments a qui més ho necessita del nostre entorn“
La Fundació Banc dels Aliments necessita grups de 10-15 voluntaris a cada punt de recollida (750 mercats i supermercats de Catalunya) amb un coordinador que en serà l’encarregat mentre duri la recollida els dies 30 de novembre i 1 de desembre.
Quins són els objectius?
Els objectius bàsics del Bancs dels Aliments són:
Lluitar
contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
Participar en la reducció de l´exclusió, col·laborant en la consolidació d´un món més habitable.
Contribuir a l’exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
Promoure la utilització més eficient dels recursos.
Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.


Com funcionem?
Podríem dir que la fórmula dels Bancs dels Aliments de Catalunya és aquesta:


Recollim aliments de més de 500 empreses que no els poden comercialitzar, però que són perfectament aptes per consumir.


Gestionem un equip de 160 voluntaris, veritable ànima dels Bancs.


Assegurem que els aliments arribin al seu destí final, garantint una distribució justa i el respecte per la dignitat dels beneficiaris.


Repartim aliments a les entitats receptores de les 4 demarcacions Catalanes que els distribueixen entre les persones necessitades d’AQUÍ.


Banc dels Aliments de Barcelona http://www.bandelsaliments.org/

Deixa un comentari