Publicat el 13/12/2016

Mataró serà l’escenari de l’última edició 2016 del festival itinerant Rumbafest que tindrà lloc el pròxim dissabte 17 de desembre.. 
A partir de les 17h, a la Plaça de l’Ajuntament, els protagonistes dels concerts nocturns d’aquesta última edició seran Landry el Rumbero, Triampa, Street Rumba, Muchacho & Los Sobrinos, Rumba tres i Sabor de Gràcia. 
El Rumbafest es defineix així com a un esdeveniment transversal per a totes les edats i com a mètode de foment de la cohesió social i trobada de diferents cultures. 

A Mataró sonaran diverses bandes històriques de la rumba catalana:

Sabor de Gràcia. Sabor de Gràcia es va formar a finals del 1994 de la mà d’un gitano del barri barcelonès de Gràcia, Antonio Carbonell, avui conegut per tot Catalunya com a Sicus. 20 anys després, Sabor de Gràcia s’ha convertit en el grup de referència dins del món de la rumba catalana, gràcies a la seva llarga trajectòria i a la repercussió dels seus treballs discogràfics, entre els que es troben “Tots els colors”, “El Mundo Baila” o “La Cançó amb Rumba”, amb el qual van arribar a realitzar més de 40 actuacions tant a Catalunya com a l’estranger.

Landry el Rumbero. Landry el Rumbero és una selecció de temes i danses infantils de tota la vida, passades pel filtre de la Rumba Catalana, té l´objectiu de fer ballar als petits i no tan petits en un directe que no pararà de sorprendre´ns. Produït per Sicus Carbonell, capdavanter de Sabor de Gràcia, i amb les col·laboracions de músics de la talla de David Torras, Dj Panko d’Ojos de Brujo i Joan Garriga entgre d’altres.

Muchacho & Los Sobrinos. Són l´herència de Peret, el rei de la rumba, i també de grans noms com el Pescaílla, Chipén o Estrellas de Gràcia, per esmentar uns quants. El seu projecte fuig de barrejar la rumba amb altres pals; ens presenten una rumba catalana pura i autèntica, amb el “ventilador” com a pal de paller de les composicions. 

Rumba Tres  El grup català Rumba Tres està format pels germans Pere i Joan Capdevila i el seu amic José Sardaña. Al 1968 graven el seu primer disc: ´Tu nombre´ (1970). Al 1977 i al 1978 van estar al Festival Internacional de Viña del Mar, tot un èxit. Darrerament, han protagonitzat un documental estrenat en cinemes de tot el món sobre la seva vida “Rumba Tres, de ida y vuelta”.

Més de sis hores de rumba catalana ompliran el centre de la ciudad, bressol d´aquest gènere, durante el 17 de desembre, des de 2/4 de 5 de la tarda fins les 12 de la nit, 

Deixa un comentari