Publicat el 19/04/2017

Enguany es recrearà l’esperit olímpic a l’època romana amb motiu del 25è aniversari del Jocs de Barcelona de 1992

El Jardí de Quint Licini, un dels espais museïtzats de la ciutat romana de Baetulo, ha estat l’espai on avui s’ha presentat la programació de la nova edició de la Magna Celebratio, el Festival romà de Badalona que se celebrarà del 27 al 30 d’abril. L’edició d’enguany serà la número 13, des que l’any 2005 el Museu de Badalona engegués el projecte amb l’objectiu de donar a conèixer l’important patrimoni romà que es conserva a la ciutat
Les visites als espais museïtzats, les recreacions històriques, els espectacles, els tallers, les jornades de cuina romana i les conferències omplen el programa d’aquesta tretzena edició

A la Magna Celebratio de 2017 destaca l’oferta d’activitats relacionades amb el món de l’esport amb motiu del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992 dels quals Badalona va ser subseu. Els visitants podran conèixer algunes de les disciplines esportives que es practicaven a l’antiguitat clàssica i, per exemple, assistir a l’entrenament dels atletes per enfrontar-se a un pentatló, una de les proves més dures de l’esport olímpic. També es recrearan les curses de carros i els visitants coneixeran les normes de la competició i els premis dels guanyadors.

La figura del poeta llatí Ovidi, un dels autors més coneguts de l’època romana, serà també protagonista en aquesta edició en la que es recordarà el bimil·lenari de la seva mort i s’oferiran tallers i demostracions sobre algunes de les seves obres més importants.

Un any més el programa també inclou les Jornades de Cuina Romana amb diversos restaurants de la ciutat que elaboren plats inspirats en receptaris d’autors clàssics. Altres plats forts del festival són les recreacions històriques de nombrosos oficis tradicionals, les exhibicions sobre el món militar, els tallers infantils i per a adults per aprendre la cultura romana, els espectacles sobre els Jocs Olímpics i l’emperador August, així com les visites als espais museïtzats de la ciutat romana i també a espais no museïtzats i habitualment no oberts al públic.

Un altre capítol destacat del festival són les presentacions i les conferències on diferents especialistes acosten la cultura clàssica a la ciutadania. Cal posar de relleu la xerrada que el dissabte, a les 20 hores, tindrà lloc al Museu a càrrec de la seva cap de Departament d’Arqueologia, Pepita Padrós, per explicar la importància de les troballes fetes al lateral de l’autopista C-31 durant les intervencions arqueològiques realitzades recentment.

La roda de premsa ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; de la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater; i de la directora del Museu de Badalona, Margarida Abras. L’alcaldessa ha destacat que la Magna Celebratio posa en valor “la importància que va tenir Baetulo com també s’ha pogut comprovar amb les darreres troballes arqueològiques” i que “durant el festival romà se seguirà posant de manifest”
Més informació: http://magnacelebratio.cat/

 

 

Deixa un comentari