FESTIVAL - POESIA i + - a Caldes d’Estrac | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/07/2011

Divendres 8 de juliol


A les 22 h a la Fundació Palau


“Nu de tot en l’Univers”
De Joan Vinyoli, Cia. Heura Teatre
Muntatge poètic amb música i dansa, basat en la vida i obra de Joan Vinyoli, que transcorre en els quatre ambients que viu el poeta: la Tempesta, l’Amor, el Vi i l’Amistat, i el Magià. Amb paraules del propi poeta, “Entre ser poeta o simplement viure, hi ha una bella possibilitat, que és viure poèticament. Això és el que procuro des que vaig decidir no sojornar definitivament enlloc i fer de caminant”.
Preu: 6 €
I a continuació…  Portes obertes al Museu


Dissabte 9 de juliol


A les 22 h a la Fundació Palau


“Poesia sufí: Mahabbat (la Ciència de l’Amor)
Marta Millà (veu), Pedro Burruezo (guitarra, veu i percussió), Wafir S. Gibril (llaüt, violí, percussió, flauta ney…)
Els poetes Rumi, Ibn Arabí, Attar i Hal·lag, en traducció de H. Bárcena i M. Castellà, ens transporten a un món on l’amor terrenal i l’amor espiritual es fusionen en un anhel comú: l’amor exaltat que ens empeny a oblidar-nos de nosaltres mateixos a través de la unió amb l’altre.
Preu: 9 €
I a continuació…
Portes obertes i visita comentada a l’Exposició permanent de la Fundació.
Organitza: Fundació Palau


Diumenge 10 de juliol


A les 20:30h a la Sala Picasso de la Fundació Palau


PRESENTACIÓ DEL NÚMERO MONOGRÀFIC DE LA REVISTA BONART, dedicat a Josep Palau i Fabre i Picasso
Tot seguit espectacle
“It’s magic”
Mag Hausson
Evocació del món de Robert Haudin, el mag que amb les seves Soirées fantastiques va revolucionar els principis de l’il·lusionisme. Una successió de jocs que destil·len l’elegància i la poesia característiques dels espectacles del mag Hausson.
Preu: 6 €


Diumenge 17 de juliol


A les 19 h a la Fundació Palau


 “C., El petit llibre que encara no tenia nom”
Adaptació de textos de Juan A. Millán, Trad. Quim Monzó
C., el petit llibre que encara no tenia nom és un conte que només té escrites dues línies: “Hi havia una vegada…” i “Fi”. Un dia C. emprèn un viatge per la biblioteca, de prestatge en prestatge, per preguntar als altres llibres perquè no creix i per saber quina classe de llibre li agradaria ser. Finalment aprendrà que mentre no es faci gran, podrà ser totes les coses del món.
Preu: gratuït. Espectacle familiar


A les 21 h a la Fundació Palau


 “Músiques de l’Holocaust”
Brossa Quartet: Aleix Puig (violí), Pere Bartolomé (violí), Imma Lluch (viola), Oleguer Aymamí (violoncel), Gregori Ferrer (acordió i arranjaments), Elies Barberà (actor)
A partir d’enregistrament sonors de les cançons populars cantades per les víctimes de l’Holocaust (música clàssica i músiques klezmer, zíngara i mediterrània), el Brossa Quartet fa un exercici imaginatiu de reconstrucció de la memòria musical i històrica, combinat amb una selecció de textos de Prima Levi, Joaquim Amat Piniella i Jorge Semprún, entre d’altres.
Preu: 9 €


Divendres 22 de juliol


A les 22 h a la Fundació Palau


Nit de poetes
Laia Noguera, Gerard Vergés, Francesc Garriga
Copa de cava per gentilesa de Codorniu
Preu: gratuït
I a continuació…
“Desplaçaments. Alfons Borrell a través del cinema”
Visita a l’exposició temporal
Mostra d’un petit collage cinematogràfic amb seqüències de pel·lícules que formen part de l’imaginari d’Alfons Borrell i que defineixen la seva manera d’entendre el fet fe viure.
Preu: gratuït


Dissabte 23 de juliol


A les 22 h a la Fundació Palau


Món Brel en concert
Jordi Vidal (veu) i Toni Xuclà (guitarra i arranjaments)
Jordi Vidal i Toni Xuclà interpreten Jacques Brel en català, en un concert que no tracta de reivindicar la figura de Brel, que va tenir n ressò especial a Catalunya de la mà del moviment de la Nova Cançó, ni de fer memòria col·lectiva. Brel es reivindica sol i és sempre plenament actual. Senzillament, en la seva veu, Jordi Vidal i Toni Xuclà hi ha trobat un amic.
Preu: 9 €


Diumenge 24 de juliol
A les 21 h a la Fundació Palau 
Acte de cloenda
Pep Gimeno Botifarra: “Te’n cantaré més de mil”
Pep Gimeno Botifarra, Juanjo Blanco, Paco Lucas, Nèstor Mont, Pere Ródenas, Cristóbal Rentero
Quan Pep Botifarra canta les cançons tradicionals de La Costera i La Vall d’Albaida alguna cosa màgica esdevé. Les lletres tradicionals –a vegades delicades a vegades barroeres, a voltes eròtiques i altres còmiques, pèro sempre sublims en la seva senzillesa- es converteixen en la crònica d’una societat agrícola que ja ha canviat per sempre. “Si hi ha una manera de cantar al País Valencià que irradie, com ninguna altra, autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra” (J. Vicent Frechina”
Preu: 12 €


Informació i venda de localitats: Fundació Palau. Tel. 93 791 35 93
FESTIVAL “Poesia i +”
Del 25 de juny al 24 de juliol
Consulteu programa específic o al web: http://www.fundaciopalau.cat
Organitza: Fundació Palau i Ajuntament de Caldes d’Estrac amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona

Deixa un comentari