Publicat el 03/02/2022

La 22ena edició del Festival Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang torna a omplir de màgia Badalona

 

Del 5 de febrer al 6 de març el Festival acull actuacions al Teatre Zorrilla, al Teatre Margarida Xirgu i al Teatre Blas Infante

 

El Teatre Zorrilla ha acollit la presentació de la programació del 22è Festival Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang que tindrà lloc del 5 de febrer al 6 de març. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, la regidora de l’Àrea de Cultura, Anna Maria Lara i el director del Festival, Enric Magoo.

La imatge de Badalona íntimament lligada a la màgia
L’alcalde ha remarcat que “la imatge de Badalona està íntimament lligada des de fa 22 anys a la màgia, el Festival és una de les cites ineludibles i una ocasió única de veure els millors mags del moment” i ha afegit que “la màgia no passa mai de moda, l’èxit de la programació d’aquest Festival es troba en l’equilibri perfecte entre la necessària innovació i la puresa més clàssica”.

Per la seva banda la regidora de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Anna Maria Lara, ha destacat que “el Festival presenta un any més una programació emocionant i il·lusionant, i animem als badalonins i badalonines a ser partícips d’aquests espectacles ara que l’aforament torna a ser del 100%”.

El director artístic del Festival, el mag Enric Magoo, ha volgut posar de relleu que “estic convençut que el principal motiu de l’èxit al llarg dels anys d’aquest Festival és que mantenim en la programació un equilibri en la presència de joventut i de mags reconeguts mundialment”.

Programació
La 22a edició del Festival Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang presenta una programació carregada de propostes innovadores i de qualitat que compta amb mags, magues i artistes locals i internacionals que posaran l’accent en diferents disciplines del món de l’il·lusionisme.

Diumenge 13 de febrer
Entre els espectacles que acull el Festival destaca “Una tarda amb el Mag Lari” que tindrà lloc al Teatre Zorrilla.  El reconegut il·lusionista, acompanyat pel mag Lluc Perelló, combinarà l’elegància, la ironia i la presència escènica amb un accent molt familiar.

Dissabte 19 de febrer
Al Teatre Margarida Xirgu tindrà lloc, un any més, l’espectacle “Màgia i Humor”, consolidat en edicions anteriors com a format de nit cabaretera i de màgia clandestina.
Enguany anirà a càrrec de l’il·lusionista val·lisoletà Fernando Arribas, que ens regalarà el seu original repertori creatiu revestit d’una presentació exquisida. L’acompanyarà el sevillà Javi Benítez, expert en “màgia de prop”, i completarà la vetllada l’humor canalla del català Txabi Franquesa, que combinarà totes les seves facetes artístiques per sortir a l’escenari.

Els dies 25, 26 i 27 de febrer
Al Teatre Zorrilla, se celebrarà la Gala Internacional de Màgia XXII Memorial Li-Chang on actuaran artistes de gran renom que presentaran els seus espectacles d’èxit internacional.
Entre les propostes, destaca la polifacètica Celia Muñoz i la seva innovadora tècnica de ventrilòquia que l’ha fet guanyadora del passi d’or de la recent edició de Got Talent Espanya.
L’humor arribarà aquest any des d’Itàlia amb l’excèntrica parella d’artistes Isabella i Guido (Disguido Magic) i el seu captivador número de màgia còmica on barregen, en un perfecte equilibri, el cinema amb l’il·lusionisme. Un espectacle que els ha fet mereixedors del Premi Europeu de Màgia FISM i el Premi Mandrake d’Or de França. Per altra banda, des de Rússia, el jove il·lusionista Artem Shchukin (premiat tant al Congrés Francès de Màgia com al Congrés Europeu) posarà la pell de gallina amb la seva gran plasticitat, el seu art de la manipulació i la seva tècnica depurada, apresa a l’escola de Moscú.
El show de grans il·lusions vindrà aquest any de la mà d’una parella de mags catalans, Ramó & Alegria (Premi Europeu de Grans Il·lusions FISM2021), un espectacle on el rol tradicional del mag i la seva ajudant quedarà totalment caduc. I, des de França, el mag Arno ens convidarà al seu meravellós món on fa aparèixer del no-res les aus més boniques del planeta.
Tot aquest repertori màgic estarà presentat pel català Gerard Borrell, un autèntic showmag que serà l’encarregat de conduir les gales amb molt d’humor, cant i ball.

El Festival clourà el diumenge 6 març
Serà al Teatre Blas Infante amb la tradicional Gala Solidària de Màgia que, una edició més, ens descobrirà la pedrera de joves mags i magues de Catalunya.
La gala, presentada per Àlex Gilabert, comptarà amb el mag valencià Alejandro Ruiz. De la comarca de l’Urgell arribaran les Next Generation, tindrem també l’osonenca Maga Game i, finalment, actuarà el Mag Nil (actual Premi Jove Li-Chang 2022).
La recaptació d’aquesta gala es destinarà un any més a Solidarimàgia, una iniciativa que acosta la màgia a tothom i a tot arreu. Amb l’edició d’aquest any el projecte viatjarà al Senegal per oferir espectacles i tallers de màgia als hospitals oncològics infantils, orfenats, leproseries de Dakar i a les escoles aïllades que es troben al mig de la sabana africana.

Altres activitats màgiques
La programació de la 22ena edició del Festival Internacional de Màgia de Badalona es completa amb un conjunt d’activitats que tindran lloc en diferents punts de la ciutat com la Trobada de Mags de Catalunya al Centre Comercial Màgic, l’espectacle escolar “Hai, la pescadora de somnis” i una sessió de cinema familiar amb la projecció de “Neu i els arbres màgics” al Teatre Margarida Xirgu, el “Curs de màgia i il·lusionisme per a docents” al Centre de Recursos Pedagògics de Badalona, una actuació a la llibreria Saltamartí i la Gala de Joves Promeses de la Màgia al Teatre del Círcol Catòlic.

“Curs de màgia i il·lusionisme per a docents”
Un any més, la programació del festival n’acull una nova edició  que, vinculat al Pla de Formació de Zona i organitzat pels Serveis de Cultura i d’Educació de l’Ajuntament de Badalona i pel CRP de la Generalitat de Catalunya, s’iniciarà el 8 de febrer i es desenvoluparà al llarg de sis sessions presencials fins al 15 de març.

Enric Magoo, promotor i mestre d’aquest curs des de la seva primera edició, juntament amb Maty Gálvez, ensenyaran als participants com la màgia pot ser molt útil en el procés d’aprenentatge de l’alumnat dels centres escolars i socioeducatius, i com afavoreix l’adquisició de competències bàsiques en diferents àmbits del coneixement.
No es tracta d’un curs per ensenyar a ser mag o maga; és un curs que pretén afavorir la utilització de la màgia com a instrument pedagògic, innovador, alternatiu i motivador, que ajudi al desenvolupament de les habilitats físiques, intel·lectuals i emocionals dels infants i els adolescents.

Menció honorífica
En el decurs de la presentació de la programació s’ha avançat que la Menció de febrer, i que es concedeix a alguna personalitat lligada al món de la màgia recau sobre Josep María Garcia Andrada, de sobrenom artístic “Skueker” que amb 90 anys d’edat encara manté viva la febre per la màgia, una afició que ha format part d’ell tota la vida.

 Premi Li-Chang
A la Gala Internacional de Màgia de diumenge 27 de febrer a la tarda, es lliurarà el Premi Li-Chang a aquell/a mag/a que obtingui el reconeixement per part del públic assistent a les gales a través d’un sistema telemàtic de votació popular.

Venda d’entrades:
EN LÍNIA
Com a mesura excepcional, les entrades de tots els espectacles es venen exclusivament per Internet al web www.teatrezorrilla.cat
TAQUILLA
Les taquilles del Teatre Zorrilla (C/ Canonge Baranera, 17  Badalona) i Teatre Margarida Xirgu (Francesc Layret, 41 Badalona ) només ofereixen atenció presencial a aquelles persones que no tinguin accés a Internet o que tinguin dificultats a l’hora de comprar les entrades de manera electrònica*  Sempre amb cita prèvia trucant al 93 384 40 22.
També es podran comprar entrades a taquilla dues hores abans de l’inici de l’espectacle al teatre on tingui lloc la funció.
Telèfon i correu de contacte venda d’entrades 93 384 40 22 taquilla@badalonacultura.cat

Més informació: http://badalona.cat/portalWeb/getfile?dID=122509&rendition=web

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Badalona

Deixa un comentari