Publicat el 03/07/2017

Dimarts, 4 de juliol, a les 22 hores s’inaugura, a la Plaça Espanya de Pineda de Mar, la IV edició del Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, que es celebra fins el dissabte 8 de juliol.

El Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar arriba a la seva quarta edició. I ho fa per la porta gran, amb la presentació d’un nou curtmetratge, “Dragut”, en el que es recrea una part de la història del municipi, l’assetjament del corsari Turgut Reis l’1 d’agost del 1545, que va destruir Pineda de Mar, i va matar i segrestar a bona part dels seus vilatants.

El projecte es va iniciar al setembre de 2016 i el rodatge s’encetava al gener d’aquest any i fins al maig en jornades d’un o dos dies durant un cap de setmana al mes. El rodatge ha comptat amb la participació de més de 180 persones, entre actors, figurants, tècnics, fotògrafs, personal de l’ajuntament, com protecció civil, la policia, la brigada…

Un projecte ambiciós en el que s’han implicat nombroses entitats del municipi, com El Caliu, el Centre Cultural i Recreatiu, els Pescadors, Fotògrafs de Pineda… i que ha comptat, no només amb la participació de gent de Pineda de Mar i d’altres municipis de la comarca del Maresme, com Canet de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Teià o Mataró… sinó també de fora d’ella, com Blanes, Barcelona i inclús Madrid, d’on prové el protagonista, Alex Ricart, actor professional que surt en sèries com “Amar en tiempos revueltos”, “Servir y protegir” o, properament, també en “La que se avecina”. Cal destacar també la participació de Jaume Casals, actor pinedenc, molt conegut pel seu paper a “La Riera”, i de l’actriu Silvia Siles i l’actor Carlos Sánchez, que desenvolupen els seus treballs d’interpretació en diferents projectes a Barcelona.

Pre-estrena “Dragut” a l’Auditori de la Biblioteca de Pineda de Mar
El passat divendres, 30 de juny, va tenir lloc la pre-estrena de “Dragut” a l’Auditori de la Biblioteca Serra i Moret de Pineda de Mar. Es tractava d’un acte exclusiu per a actors i col·laboradors, al que van assistir gairebé 300 persones.
Es preveu que l’estrena de dimarts 4 de juliol a les 22 hores a la Plaça Espanya de Pineda de Mar, convoqui més del triple, ja que l’acte s’emmarca dins la inauguració del VI Festival Internacional de Curtmetratges de Pineda de Mar, que l’any passat va reunir al voltant de 500 persones. Llavors s’estrenava el curt “Major, 57”, sobre l’exili d’en Serra i Moret i la Sara Llorens, en el que van participar una seixantena de persones del municipi.

La inauguració serà presidida pel president de CinemArt, Sr. Josep Martín, i el regidor de cultura de Pineda de Mar, Sr. Santiago Macip. Es farà la presentació del festival, que es celebra del 4 al 8 de juliol, i dels actes que inclourà. I es projectaran tres dels curtmetratges seleccionats als premis d’enguany.

Trailer “Dragut”: https://www.youtube.com/watch?v=ENHubiAx1gE
www.festivalcinemart.com

 

Deixa un comentari