Publicat el 25/07/2022

El certamen s’inaugurarà a Calella (El Maresme) i se celebrarà en 23 ciutats d’arreu del país

 

 

 

El Festival Internacional de folklore de Catalunya ha presentat aquest dilluns la cinquantena edició que se celebraran del 2 al 10 de setembre arreu de Catalunya.
Com és habitual, el certamen s’inaugurarà amb un acte a Calella (El Maresme) i es farà la cloenda a Falset (Priorat) però hi haurà activitats en 23 poblacions com Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Arenys de Munt, Parets del Vallès, Cambrils, Súria, Ripoll o la Llagosta.
Enguany els grups internacionals convidats al festival seran la Companhia Barrica do Maranhâo del Brasil, Romanasul UTC-N Folk Ensemble Cluj Napoca de Romania, la Tarumbeta Africa Cultural Group de Kenya, la Folk dance ensemble Detelini de Bulgària i Katros Grupo de danza Monterrey de Mèxic.

Segons han explicat en roda de premsa, el festival persegueix el mateix objectiu que l’entitat organitzadora, l’Associació per a la difusió del folklore Adifolk: generar “cohesió” entre els pobles del món mitjançant la dansa.

El director del Festival, Oriol Ramírez, ha explicat que a banda de la inauguració del certamen que es farà a Calella s’impulsaran activitats, xerrades, talles i mercats d’artesania a la pròpia ciutat. Amb la cloenda, a Falset, es podrà gaudir d’un cercavila i un petit tast previ a la cloenda.
Tant la cloenda com la inauguració estaran encapçalats pel col·lectius de Falset la Clavellinera, la Mulassa de Falset o els Diables d’en Pere Botero. La banda municipal oferirà uns nous arranjaments de l’himne de les JIF.

En roda de premsa han explicat que emmarcats en els 50 anys del certamen, l’organització programarà una exhibició de folklore català davant del Parlament durant la Diada Nacional de Catalunya.
També han indicat que s’ha realitzat una exposició commemorativa que actualment es pot veure a Portugal, on a finals d’agost es farà el 34è aplec Internacional Elvas 2022. Després de veure’s a Portugal, la mostra es traslladarà a Calella i posteriorment farà gira per Catalunya.

 

Redacció
Imatge i font: ACN Agència Catalana de Notícies

Deixa un comentari