Publicat el 06/03/2020

Un festival que té com a fil conductor el 130è Aniversari del naixement d’en Charles Chaplin, a qui se li dedicaran diferents activitats, com projeccions dels seus films, una Nit Golfa i el concurs “Charlot als comerços”.

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, que enguany celebra la seva quinzena edició, ha rebut més de 5.000 treballs als seus Trofeus Torretes, oberts a participants de tot el món. Concretament, el Trofeu Torretes de fotografia ha rebut un total de 4.623 fotografies de 431 autors de 51 països diferents. Pel que fa al Trofeu Torretes de curtmetratges, hi participen 734 curtmetratges de 22 països diferents. Del total de curtmetratges presentats, 157 han estat dirigits per dones (21,39%).
En breu es donaran a conèixer els guanyadors dels certàmens i el seus treballs es podran veure durant la celebració del festival, que tindrà lloc del 4 al 26 d’abril, quan fotografia i cinema tornaran a trobar-se a Calella en l’únic festival que els hi dona un espai conjunt per gaudir de la imatge en totes les seves vessants.

En aquesta edició del FESTIMATGE s’ha volgut dur a terme un merescut homenatge a Charles Chaplin, amb motiu de la celebració del 130è aniversari del seu naixement.
El FESTIMATGE tancarà l’any de commemoració d’aquesta fita, que s’iniciava a l’abril de 2019, posant el punt i final als actes que recorden a aquest geni del setè art.
Entre les activitats preparades per homenatjar-lo destaquen la projecció de “El Gran Dictador”, que es durà a terme el dia del seu naixement, el 16 d’abril; una sessió de cinema mut amb acompanyament de piano en directe, a càrrec del mestre Paul Perera; una Nit Golfa on es farà un recorregut per la seva vida i la seva obra en un acte conduit pel cineasta Raül Contel; o el concurs “Charlot als comerços”, en el qual participen diverses botigues del Calella, que proposa descobrir els títols que amaguen els cartells dels films d’en Chaplin, exposats als aparadors dels comerços.

El FESTIMATGE constarà a més de 24 exposicions de fotografia, 2 tallers de fotografia, una tertúlia fotogràfica, visites guiades a les exposicions, més d’un desena de projeccions de curtmetratges seleccionats al Trofeu Torretes de curtmetratges, la projecció del film “Verd madur”, amb motiu de la celebració del seu 60è aniversari i en homenatge a la seva actriu protagonista Jeanne Valèrie, el Mercat del Col·leccionista de Cinema, una demostració de telecinat…

El FESTIMATGE, únic al món
El Festival de la Imatge de Calella és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.
Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat:
La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 47a edició;
El Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 44 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi.
El més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 26 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival a diversos espais de la ciutat: Sala Mozart, Espai Caixa, Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça i la cafeteria La Tetera, que ofereix un passi més informal.

Enguany, el FESTIMATGE 2020 celebra la quinzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. I, com a novetat, inclou una temàtica dins la seva programació: el 130 aniversari del naixement d’en Charles Chaplin. El FESTIMATGE és un projecte ambiciós, fet amb el caliu que un grup d’amants de la fotografia i el cinema, com són els aficionats de Foto-Film Calella, posen en el festival.

Més informació: www.festimatge.org

Deixa un comentari