Publicat el 01/04/2016

 

El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella s’inaugura el divendres 1 d’abril a les 21 hores a la sala d’exposicions de l’Ajuntament vell del municipi. Abans, però, des de la plaça de l’Ajuntament, es podrà gaudir d’un videomappig projectat sobre la façana de l’edifici, començant així, aquest festival de la imatge, amb imatges. Les seves activitats es podran gaudir fins el 24 d’abril.

L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, i el president de Foto-Film Calella, entitat organitzadora del FESTIMATGE, Xavier Rigola, presidiran l’acte inaugural que, com ve sent habitual consta de dues parts. En primer lloc, la inauguració del FESTIMATGE, pròpiament dita, on es fa un breu repàs a les activitats programades i, aquest any comptarà també amb la projecció d’un videomapping, obra d’en Marçal Mora, sobre la façana de l’Ajuntament Vell, que posa un punt de modernitat, dinamisme i color a l’acte inaugural. I, tot seguit, es dóna pas a la primera de les activitats del Festival, la inauguració de la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament Vell, que acull l’exposició principal, aquest any dedicada al 50 aniversari de Foto-Film Calella, i que porta per títol “Foto-Film Calella, 50 anys creant imatges”.

El moment de la inauguració serà el tret de sortida pel concurs de fotografia que s’organitza enguany des del FESTIMATGE i que premiarà les dues fotografies que millor, o de forma més original, recullin un moment d’aquesta edició del Festival de la Imatge de Calella. Les dues imatges premiades rebran un cap de setmana per a dues persones a un Vilar Rural, gentilesa de SERHS. 

Per participar al concurs, només cal publicar les fotografies a instagram amb el hashtag #festimatge16. El concurs finalitzarà el dia 23 d’abril a les 12 de la nit i els guanyadors es donaran a conèixer durant l’acte de cloenda del dia 24 d’abril.

FESTIMATGE, reconegut internacionalment
Calella tornarà a ser la ciutat de la imatge durant el mes d’abril i, un any més, esdevindrà punt de trobada dels amants del cinema i la fotografia de tot el món. Entre els fotògrafs que participen en el Trofeu Torretes de fotografia hi ha autors de 49 països diferents. Espanya, Xina, França, Alemanya, Anglaterra, Itàlia o països de l’Est són només alguns exemples.  A tall anecdòtic, destacar que, dels 548 autors que participen, 100 són de la Xina.

Pel que fa al Trofeu Torretes de curtmetratges, trobem films arribats de diversos racons del món, com poden ser diferents països europeus, però també Argentina, Colòmbia, Xile, Brasil, Burkina-Faso, Canadà, Congo, Estats Units, Japó, Moçambic o Vietnam. Autors de 33 països han fet arribar les seves produccions.

En el cas del 9,5mm, com ja indica el seu nom, Trobada Internacional de 9,5, no es defineix tant pel volum de participació, sinó pel fet que és de les darreres trobades dedicades a aquest format que es mantenen arreu del món.

Novetats FESTIMATGE 2016
Entre les novetats d’enguany, destaca, especialment, la sessió de Cinema Recuperat que s’organitza des de la Secció de 9,5 de Foto-Film Calella. Es podrà veure el film “Un pantalón para dos” de Miquel Iglesias i Bonns, rodat al 1935 i que no s’ha vist més des que al febrer de 1936 va participar al I Concurs de Films d’Argument i va obtenir el premi Eumig al ‘millor argument’ i el de ‘millor interpretació femenina’, abans que l’autor iniciés la seva carrera professional a principis dels anys quaranta. 

La novetat afegida és que la secció de 9,5 de Foto-Film ha fet possible la restauració del film que es presentarà en reestrena el 23 d’abril a la Sala Mozart, amb acompanyament de música en directe del pianista Paul Perera. 

La col·laboració amb els Premis Gaudí és una altra de les novetats d’aquest any. El 20 d’abril es farà la projecció d’una selecció dels films finalistes de la darrera edició.

FESTIMATGE, únic al món
El FESTIMATGE, Festival de la Imatge de Calella, és l’únic festival de tot el món que reuneix cinema i fotografia en un mateix festival, i amb una durada tan extensa, gairebé tot un mes d’activitats relacionades amb la imatge.

Reuneix tres certàmens que, originàriament, es celebraven per separat: La Trobada Internacional de 9,5 mm, única a Espanya i de les poques que queden arreu del món, que aquest any celebra la seva 43a edició; el Trofeu Torretes de Fotografia, que es fa des de fa 40 anys i que és reconegut per la Federació Internacional de Fotografia, la qual cosa demostra el seu prestigi; i, el més jove de tots, el Trofeu Torretes de Curtmetratges, amb 22 anys de vida, que destaca per la quantitat de curtmetratges seleccionats que projecta durant el festival, més d’una tercera part dels treballs presentats.

Enguany, el FESTIMATGE 2016 celebra l’onzena edició des que els tres certàmens s’ajuntaren per fer un gran festival. Per a més informació: www.festimatge.org

Deixa un comentari