Publicat el 08/04/2014

Badalona celebra el segon cap de setmana de la Festa Medieval, centrada enguany en el món dels pirates. Després que el passeig marítim i el Port acollissin aquest passat cap de setmana una batalla naval i una gresca pirata, la Festa continua els propers dies 11, 12 i 13 d’abril amb un desembarcament i atacs de pirates, entre altres activitats, que es faran als barris de Canyadó, Dalt de la Vila i Centre.


Divendres 11 d’abril
A les 19.30 hores se celebrarà l’arribada d’una comitiva de nobles a la plaça de Font i Cussó del barri de Dalt de la Vila. Els nobles hauran sortit una hora abans de la Rambla de Badalona, davant del monument a Roca i Pi.


Dissabte 12 d’abril
A les 11 hores a la platja dels Pescadors, al barri del Centre, hi haurà un desembarcament pirata que comptarà amb la presència no solament de pirates sinó també de vilatans, pescadors i camperols. Tots ells protagonitzaran una fugida, en forma de cercavila, que els portarà fins al Centre de Cultura Tradicional de Can Canyadó.
A prop d’aquest espai, a la plaça de la Baixadeta, s’establirà un mercat medieval que serà l’escenari a partir de les 20.30 hores, del dissabte 12 d’abril, d’un atac pirata, la cremada de la masia de Can Canyadó i les actuacions de diversos grups dins la Nit dels Pirates. A més durant la jornada se celebraran tallers infantils i juvenils, danses medievals i del ventre i concerts de música medieval i de cant coral, entre altres.


Diumenge 13 d’abril
La festa acabarà el diumenge 13 d’abril, a les 12 hores, amb un pacte de pau i torneig medieval i a les 18.30 hores, amb un espectacle de màgia medieval a càrrec d’Enric Magoo.
La Festa Medieval està organitzada per l’Ajuntament de Badalona i l’Associació Festa Medieval Sant Jordi i hi participen més de 60 entitats de la ciutat, com ampes i escoles, grups de foc, geganters, associacions de veïns, grups de teatre, dansa, música i cant, entitats de cultura popular, esportives, de lleure i oci, solidàries, a més de diversos restaurants.

Deixa un comentari