Publicat el 02/08/2017

Del 5 al 19 d’agost,un munt d’activitats per a passar-s’ho molt bé i satisfer tots els gustos i totes les edats

Sant Vicenç ja respira flaires de Festa Major. A les portes del tret de sortida a un intensíssim programa festiu, que arrencarà la nit d’aquest proper dissabte 5 d’agost i s’allargarà fins el dissabte 19, us proposa un seguit d’imprescindibles que no us podeu perdre!

Caminada Nocturna i bany de nit: Es farà aquest dissabte 5, a les 20.30h, amb sortida des de l’Av. Toni Sors. Aprofitant que l’estiu convida a sortir, viure la nit sota la llum dels estels i gaudir de la natura, MontalTrek ens anima a participar en una sortida per tota la família al Remei. I de tornada, per refrescar-nos després de la caminada, bany de nit a la piscina i combinat dolç d’estiu per a tothom!.

Bibliogimcana, maridatge literari i torneig de ping-pong
Dijous 10 ens deixarà activitats per satisfer els gustos de públics de totes les edats. Començant per la Bibliogimcana de La Muntala, que arrencarà a les 10 del matí a la biblioteca i que, enguany, està inspirada en el personatge de Gullivert; seguint amb el Torneig de ping-pong, organitzat per l’Espai Jove, que se celebrarà a la pista annexa del pavelló a partir de les 5 de la tarda i, per acabar, a les 10 de la nit, tast de poesia i vins a la terrassa del Centre Cívic El Gorg amb el poeta i rapsoda Josep Pedrals i el sommelier Arnau berengé.

Matí d’inflables, Festa Holi i concert de piano
Pols de colors, música i bon ambient la tarda del 12, al parc dels Germans Gabrielistes, amb la Festa Holi.  Al punt de la 5 i fins a les 10 del vespre, podreu gaudir d’una de les activitats més esperades de la Festa Major. Però l’activitat al parc, arrencarà molt abans, ja que a partir de 2/4 d’11 del matí i fins 2/4 de 2 del migdia, hi haurà atraccions, inflables d’aigua i jocs bojos així que no us deixeu el banaydor a casa.

I per tancar un dia que presumim molt mogut i remullat, res millor que el contrapunt musical que ens oferirà el santvicentí Marc Perna amb un concert de piano tant especial com l’escenari on tindrà lloc. Serà al pati porxat de l’Ajuntament, a les 11 de la nit.

Sopar i balls de Festa Major
No ens oblidem d’uns dels actes més multitudinaris com són els balls de Festa Major, les nits de l’11 a la pista annexa del pavelló, un cop acabat el sopar popular, i del 19 a Montaltpark. Els grups Liberty i Genion’s faran que la pista quedi petita quan comencin a sonar cançons discotequeres, rock, clàssics del pop i d’altres ritmes més tradicionals. Si el cos us aguanta, no us els deixeu perdre!

Correfoc i bany de nit estelat i musical
La nit del 13 hi haurà un esclat de foc, trons, aigua i música a Sant Vicenç. Tot plegat començarà a les 10 a la plaça del Poble, des d’on es donarà el tret de sortida al correfoc que encendrà diversos carrers del centre històric del poble amb un desenllaç infernal a la riera del Gorg. Els protagonistes de la nit? Les colles de Diables de Caldes d’Estrac, Canet de Mar i Ripoll.

I en acabat el correfoc, per treure-us la calor, podreu fer un bany de nit a la piscina, sota la llum dels estels i als ritmes que vagi marcant el DJ Straw&Berry Domènec Canal.

Parc refrescant, Big Ball i festa de l’escuma
Sens dubte, una de les atraccions de la Festa Major pels menuts de casa arriba el 13 al matí, quan podran lliscar, esquitxar i capbussar-se en alguns del tobogans més refrescants de l’estiu com l’Splash Slide que, enguany, tindrà dos carrils. La cita serà a partir de les 11 del matí, a l’entorn de la zona esportiva.

Concert de Cesck Freixas i Animal
El concert amb majúscules de la Festa Major arriba la nit del 14 a la platja, a la zona de ‘La Caleta’. El públic vibrarà amb el tàndem format pel cantautor Cesck Freixas i pel grup Animal. La nit més musicalera i festiva arrencarà al punt de les 11 de la nit.

Mercat al Mar, parades amb flaire marinera
Les tardes del 14 i 15 d’agost, el passeig marítim de Sant Vicenç acollirà una fira artesanal inspirada en els antics mercats dels pobles mariners on podreu trobar parades d’alimentació i artesania, que tenen com a fil conductor el mar.

Anada a ofici, missa, vermut i sardanes
El  matí del 15, Sant Vicenç viurà els que podíem considerar els actes més emotius i tradicionals de la festa. A les 10 començaran a repicar les campanes i s’encendrà la tronada que anuncia la diada de la Mare de Déu de l’Assumpció. Mitja hora més tard, arrencarà la cercavila d’anada a ofici amb la Colla de Geganters, que arribarà a l’església de Sant Vicenç on se celebrarà una missa amb repertori musical a càrrec de l’Orfeó Parroquial.

I en acabat, tots cap a plaça del Poble, el lloc més idoni per trobar-se amb més calma tot fent un vermut. Aneu-hi amb ganes de ballar perquè els peus us arrossegaran a les rotllanes que s’aniran formant quan comencin a sonar les sardanes.

Havaneres i focs d’artifici
Pels amants del foc i l’espectacle pirotècnic, reserveu-vos el vespre del dia 15. L’escenari? La platja. L’hora? A partir de 2/4 de 10 del vespre. Abans del Castell de Focs, el grup Port Bo ens oferirà una cantada d’havaneres arran de mar, i a la mitja part, rom cremat  a l’estil dels vells pescadors, elaborat pels amics de la Petanca.

PROGRAMA FESTA MAJOR http://www.svmontalt.cat/ARXIUS/2017/CULTURA/DOCUMENTS/PROGRAMA_FESTA_MAJOR_ESTIU_SVM_2017.pdf

 

 

 

Deixa un comentari