Publicat el 23/07/2015

El 4 d´agost, festivitat de Sant Domingo, es celebra també la Festa del Càntir. La Festa Major compta amb una programació especialment adreçada al públic jove que s´impulsa des del col·lectiu Garrinada, i que ofereix un cicle d´espectacles i concerts, habitualment en horari de nit i matinada.
La imatge de la Festa Major de Sant Domingo es presenta aquest 2015 carregada de la força cromàtica del color magenta, i una mànega, un dibuix senzill però carregat de simbolisme que uneix l’aigua i el foc, dos elements que estaran ben presents a Argentona al llarg d’aquests dies de diversió i rauxa.


Dissabte 1 d’agost
– A les 18 h, des de la Plaça de l’Església fins la Plaça Nova Cercavila COMENCEM LA FESTA amb Ossos del Pirineu. Inspirada en les festes de l’ós que es celebren al pirineu, com sempre la productora teatral Tutatis en presenta una visió estilitzada, personal i contemporània de la celebració tradicional.
– A les 19 h, a la Plaça Nova, Animació familiar amb Jaume Barri i l’espectacle Animació per la Mainada… i els més Grandets. Es tracta d’un espectacle d’animació participatiu mitjançant tot tipus d’estils musicals.
– A les 19 h, a Saló de Pedra, Lliurament dels premis del Segon Certamen Literari Vila d’Argentona (segona època).
– A les 20 h, davant del bar Can Tomàs (C/ Gran, 24), Tradicional Torneig Trofeu de Festa Major de Domino “OPEN 2015”. Inscripcions fins a una hora abans del començament del torneig, al mateix bar Can Tomàs (telèfon de contacte: 93 797 29 56).
– A les 21 h, a La Sala, Teatre amb l’obra La Butaca de T-Atraco Teatre.
Preu: 4 € Venda d’entrades a partir del 27 de juliol a
www.argentona.cat, a l’Ajuntament d’Argentona (horari d’atenció públic) i a taquilla (una hora abans)


Diumenge 2 d’agost
– A les 09 h, des de la Plaça de l’Església Sortida Guiada pels carrers de la vila, Viatjant per tot el món sense moure’s d’Argentona, a càrrec de Natura. Caminada guiada per la vila per descobrir els arbres dels quatre continents que estan plantats als espais públics i privats d’Argentona,amb Oriol Bassa i Vila, naturalista, enginyer i guía de viatges.
– A les 11 h, al Saló de Pedra, Conferència: Visió Biocèntrica de la Història a càrrec d’Helena Escoda Casas, Historiadora i Màster en Dret Animal per la UAB. Una aproximació sobre història, antropologia, animals i medi ambient.
– De les 11 h a les 19 h, a la sala d’actes del Centre Parroquial, Campionat de Playstation. Les inscripcions al mateix campionat s’obriran a partir de les 11 h del mateix dia. Es podran consultar les bases del campionat a partir del 27 de juliol a la cartellera del Centre Parroquial.
– A les 18.30 h, a la Plaça de l’Església, Espectacle Familiar amb Iter de Serena Vione. La història és senzillament el muntatge d’una estructura que el personatge transforma en una gran aventura i en un viatge a través de la fantasia, les emocions i les sensacions.
– A les 19.30 h, des de la Plaça de l’Església fins la Plaça Nova, Cercavila amb La Tartana de la Companyia Cíclicus. Cabaret, circ i música en directe.
– A les 21.30 h, davant de l’Ajuntament, Correfoc Infantil amb els Banyetes dels Diables d’Argentona, i inauguració de la NOVA BÈSTIA DE FOC de la Colla. Enguany els Banyetes celebren el seu 5è Aniversari i aprofiten la data per emancipar-se i tenir el seu propi correfoc amb la voluntat que tothom, tan petits com grans, els pugui seguir ballant sota les seves espurnes, al llarg del recorregut podrem gaudir de diferents sorpreses.
– A les 23 h, a la Plaça Nova, Concert a càrrec de l’Argentona Cor de Gospel i Amazing Gospel d’Esparreguera com a convidats. Aquest any hem volgut compartir l’escenari amb el cor “Amazing Gospel” d’Esparreguera, dirigit per un antic membre del nostre cor, en Manel Garcia. Nosaltres com sempre, dirigits per la Georgina Blanch i acompanyats per uns músics excel·lents. Aprofitem per dir-vos que tenim a la venda el nostre 1er cd: “Along the way”. No us el podeu perdre!


Dilluns 3 d’agost.
– A les 12.30h, al Saló de Pedra, Acte de Concessió del títol de Fills Predilectes d’Argentona a en Josep Lladó Pascual i en Lluís Serra Vives. En reconeixement a la seva difusió de la cultura, costums i històries argentonines participant de la vida associativa del poble
– A les 18 h, al pati del Centre Parroquial, Concentració de Pubilles, Dames, Hereus, Fadrins, Pubilletes, Dametes, Hereuets i Fadrinets.
– A les18:45 h, a la Plaça de l’Església, Repicada  de Campanes i Llançament de Coets.  Un cop acabada repicada de campanes, a les 19 h, Cercavila de Gegants, des de les escales de l’Església fins l’Ajuntament.
– A les 20.15 h, davant del Saló de Pedra es farà la Dormida de Gegants
– A les 21 h, a Can Doro comiat dels títols vigents i Proclamació dels nous representants del Pubillatge Argentoní 2015-2016.
– A les 22 h, des de la Plaça Nova i fins davant de l’Ajuntament, Cercavila a càrrec de Brincadeira amb l’espectacle La sonrisa del silencio
– A les 22.45 h, des del balcó de l’Ajuntament, Pregó de Festa Major, a càrrec de Josep Lladó escriptor i poeta argentoní, recentment nomenat Fill Predilecte d’Argentona.
– A les 23 h, Nit Boja.  Davant de l’Ajuntament, sortida del Correfoc, amb els Diables d’Argentona i la colla convidada dels Diables de la Roca del Vallès.     Seguidament, a les 24 h, a la Plaça Nova, Ball amb -La Loca Histeria-. Innovació, diversió i originalitat a càrrec d’aquests set peculiars i entranyables conjunt de músics i actors.
Per acabar la nit com cal a la Plaça Nova, Sessió del DJ argentoní més internacional, Neno Dj. Amb el seu ampli repertori musical i els més de 10 anys d’experiència.
– A les 06 h de la matinada, des de la Plaça del Molí i per diferents carrers de la vila Matinades, Zebrass Marching Band, és una marching band amb molt de groove i grans improvisadors, juguen amb melodies conegudes de cançons mainstream en un estil festiu per fer vibrar i ballar a la gent.


Dimarts 4 d’agost
A les 07 h, a la Font de Sant Domingo, Posta dels càntirs de l’any, preparació per a la seva benedicció i venda dels més de 3.000 exemplars del càntir de Ceràmica Serra de l’any 1962, de Cornellà de Llobregat.
-A les 9.30 h, davant de l’Ajuntament, Concentració dels DOMINGOS d’Argentona, acompanyats per les autoritats locals, els gegants d’Argentona i els representants del pubillatge argentoní, per anar a Ofici.
– A les 10 h, a l’església parroquial de Sant Julià, Ofici en honor a Sant Domingo de Guzmán, presidit pel rector de la parròquia. Retransmès per Ràdio Argentona
Durant l’Ofici la Coral Càntir d’Or interpretarà la Missa Pontificalis de L. Perosi, sota la direcció de Glòria Suari, acompanyada de Pere Gonzàlez a l’orgue. En el decurs de la cerimònia, l’alcalde d’Argentona renovarà el Vot de Poble fet per la vila d’Argentona a mitjans del segle XVII. En acabar l’Ofici de Festa Major inici de la Xarbotada, processó amb la cercavila de gegants i els dos capgrossos Xarbotaires fins a la font de Sant Domingo per a la benedicció.
– A les 10.30 h, a la Plaça Nova, la Gran Xarbotada, jocs infantils entorn de l’aigua i el món del càntir. Premis per a tots els participants.
– A les 11.30 h, a la font de Sant Domingo, tradicional Benedicció  de les Aigües, i dels càntirs de l’any. Seguidament, fins a la Plaça Nova Cercavila de Gegants, acompanyats per la Banda de l’Aula de Música d’Argentona.
– A les 12 h, al Museu del Càntir, Visita guiada, tant a l’exposició permanent del museu com a la temàtica de Càntirs d’Arreu del Món.
– A les 12.30 h, des de la Plaça Nova fins al Saló de Pedra, FINS l’ANY QUE VE!, cercavila amb els Gegants d’Argentona acompanyats pels Grallers. En acabar al mateix Saló de Pedra, on quedaran els gegants exposats, la Col·lecció de Puntes Amics de Concepció Moré farà entrega d’un obsequi a la Sra. de Burriac.
A les 12.30 h, a la Plaça Nova, Aixeccada de càntirs. Des de 10 a 200 Kg. Premis de 200 €, 100 € i 50 € + trofeu per als tres millors classificats en cada categoria. Obligatori calçat esportiu per a tots els participants. Categories masculina i femenina. Inscripcions al 672 552 471 (Jordi Casabella).
– A les 17.30 h, a l’Escola Argentona, Tarda Underground amb Bàsquet 3×3 Al poliesportiu d’Argentona, les inscripcions són gratuïtes i limitades (més informació a
3x3garrinada@gmail.com), simultàniament Exhibició d’Skate a la pista de l’escola a càrrec d’Engorile. Completant la programació de la tarda a l’escenari principal hi haurà sessió de Hip-hop amb grups maresmencs com Senyor Oca i d’altres.
– A les 18 h, a l’Hort del Rector, Ballada de Mitja Audició de Sardanes, a càrrec de la cobla La Principal de la Bisbal.
A les 18.30 h, a la Plaça de l’Església, Espectacle Familiar. Moments Màgics amb Charlie Mag. Jocs d’enginy, humor i un toc de romanticisme en plena penombra, convertiran cada moment en pura màgia. Elements estranys i exòtics, però a la vegada fascinants.
A les 19 h, a la Plaça de Vendre, Espectacle Automatàrium de la Cia. David Berga. Automatàrium és una instal·lació còmica que s’inspira en els autòmats escurabutxaques de principis del segle XX.
– A 19.30 h, a la Plaça Nova, Concert de Festa Major a càrrec de La Principal de la Bisbal. Aquesta orquestra ja coneguda per tots nosaltres al llarg del concert ens oferirà un repertori de cançó popular catalana principalment, com també clàssics de la sarsuela i el musical.
– A les 20.30 h Concerts a Can Doro, amb Jaume Tugores i la presentació del seu àlbum “Morricone · Rota · Piovani”. Mitjançant el violoncel, saxos i una combinació de guitarres clàssiques i elèctriques Tugores vol compartir en un concert les melodies d’aquests grans del so italià al cinema.
– A les 23 h Gran Castell de Focs d’Artifici, al sot d’en Calopa, a càrrec de la Pirotècnia Tomás. Aquesta pirotècnia del País Valencià ens tornarà a delectar amb un gran espectacle de focs on el color i el ritme seran les notes predominants. Zona de públic: carretera comarcal C-1415, des de la rotonda de les Palmeres fins a l’Aixernador.
En acabar els focs, a les 23.30h Cercavila a càrrec del grup Brincadeira, des del Sot d’en Calopa fins Plaça Nova on faran l’espectacle “Evolution”, seguidament reprendran la marxa fins La Garrinada.
A les 24 h, a la Plaça Nova, Ball de Festa Major amb l’orquestra La Principal de la Bisbal, amb un repertori ben variat que anirà des de cançons clàssiques de balls de saló, passant per temes disco de tots els temps, al repertori més actual i de moda del moment.
– A les 24 h, a l’Escola Argentona, Concerts amb Itaca Band, La Sra. Tomasa i DJ Sendo. Itaca Band aquesta banda de Montcada arriben a per presentar-nos els seu quart disc “Temerario” després d’una intensa gira europea. La Sra. Tomasa aquest grup porta la fusió fins als extrems més insospitats. DJ Sendo és un dels DJ’s de moda entre les festes majors i les sales més alternatives de Catalunya.
Dimecres 5 d’agost
– A les 9.30 h, des de la Plaça Nova, 36a Cursa Popular, de 5 km. de recorregut. Beguda, síndria i diplomes per a tots els participants. Més informació a
www.argentona.cat. Inscripcions anticipades: A partir del 21 de juliol, a l’Ajuntament, de 9 a 14 h. Inscripcions el mateix dia: A la Plaça Nova, al punt de sortida, una hora abans de l’activitat.
– A les 12 h, a la plaça nova, Xeringada Familiar i Festa de l’Escuma per a tothom. Música, aigua, escuma, pilotes gegants… només caldrà que porteu la xeringa de casa!
– A les 17.30 h, a la Plaça del Molí, Plantada de Capgrossos i posterior Cercavila fins l’Escola Argentona. Tots els que tingueu un capgròs porteu-lo animeu-vos a participar d’aquest cercavila que cada any volem fer més animat i multitudinari!
En acabar a les 18.30 h i arribats a l’Escola Argentona, Ball Capgrossos.
– A les 18 h, als patis del Centre Parroquial, Exhibició i Tirada de Dards. Aquest acte comptarà amb la presència de dos campions mundials d’aquesta disciplina, i la participació serà oberta.
– A les 19 h, a l’escola Argentona, Concert Familiar a càrrec de The Penguins i el seu Reggae Per Xics – Pugem al Tren. Concert on es presenta un repertori de cançons populars i d’autors d’arreu de Catalunya. Es podran descobrir els diferents instruments que componen la banda, cantar i descobrir alguns dels secrets dels ritmes caribenys.
– A les 20 h, Concerts a Can Doro, amb Judith Nedderman. Que presentarà “Tot el que he vist”, el seu primer treball en solitari. “El disc és un viatge pels diferents universos musicals que he conegut al llarg de la meva vida artística”.
– A les 21h, a l’escola Argentona, Sopar Popular “Crucifixió de garrins”. El porc a l’ast més estiuenc del Maresme és ja una tradició i un plat d’excepció que només es pot tastar un cop l’any. Els tiquets costen 10€ i es poden adquirir tant als comerços del poble com a la barra. S’acaben d’hora! Es recomana que cadascú porti els seus plats i coberts de casa (hi ha un servei de lloguer). Durant el sopar i després podreu gaudir d’un Concert íntim del cantautor mataroní Marc Ràmia.
– A les 22.30 h, des de la Plaça del Molí, Correfoc de Bèsties, amb La Polseguera dels Diables d’Argentona i El Ratpenat dels Diables de Malgrat de Mar.
– A les 23 h, a la Plaça Nova, Havaneres i Cremat amb el grup Peix Fregit, a la mitja part hi haurà rom cremat.
– A les 24 h, a l’escola Argentona, Concerts amb Auxili, Boikot i PD’s Radio Rebelde. Auxili ens porten un reggae jove i combatiu des d’Ontinyent. Boikot són un dels grups essencials del Punk espanyol, algunes de les seves cançons s’han convertit en autèntics himnes. PD’s Radio Rebelde el punxadiscos de Santa Coloma ens farà ballar passant pel punk fins al reggaeton I per continuar la nit de d’Havaneres i Cremat.
– A la 1 h, a la Plaça Nova, DJ CIANO ens oferirà una sessió dels millors i més populars èxits de tots els temps fins als temes de més actualitat.


Dijous 6 d’agost
A les 9.30 h, des de la Plaça del Molí, 17a Pedalada Popular d’11 km. de recorregut. Beguda, síndria i obsequis per a tots els participants. És obligatori l’ús del casc i recomanable portar complements com ara colzeres i genolleres. Més informació a
www.argentona.cat.
Inscripcions anticipades: A partir del 21 de juliol, a l’Ajuntament, de 9 a 14 h. Inscripcions el mateix dia: A la Plaça del Molí, al punt de sortida, una hora abans de l’activitat.
– A les 12 h, des de la Plaça de Vendre, Acció itinerant amb Titella al Volant amb Evaristo & Cia de Txo Titelles. Evaristo, personatge intrèpid i simpàtic, recorre els carrers a ritme Heavy Metal sobre la seva reciclada moto plena d’artefactes i inesperats mecanismes.
– A les 13 h, a la Plaça Nova, 16a Repicatronada. Enguany l’encesa la faran Els Banyetes, la secció infantil de la colla de Diables, en motiu de la celebració del seu 5è aniversari.
– A les 17 h, al Saló de Pedra, Conferència: Les colònies felines a la vila d’Argentona a càrrec d’Helena Escoda Casas, Vicepresidenta de l’Associació El Somni dels Gats. Una xerrada introductòria sobre l’origen de les colònies felines urbanes i la seva gestió ètica
– A les 18 h, a l’escola Argentona Concert a càrrec de Miquel del Roig (El cantauToT per excel·lència) i Caipirinyada Popular. Per segon any consecutiu, el cantauTOT de l’Ametlla de Mar, sol damunt de l’escenari demostrarà que no li cal gaire per fer que centenars de persones ballin com bojos sota el sol.
–  A les 18 h, des de la Plaça Nova fins la Font Picant, Cercavila Reclam a càrrec de Xarop de Canya amb l’espectacle “Terramar”. Músics i animadors amb sorprenents vestuaris mariners presenten un espectacle engrescador, ideal per enriquir la cercavila, fer-la més lleugera i divertida.
– A les 18.30 h, a la Font Picant, Tallers per a tota la família amb L’estrany viatge del Sr. Tonet de Tombs Creatius. Històries vives que s’han convertit en 10 jocs. Cada joc dins d’una caixa, en cada caixa, una història i en cada història, amb ajuda de la robòtica, un personatge per descobrir
– A les 19.30 h, a la Font Picant, Sindriada i Ballada de Sardanes, a càrrec de la Cobla Genisenca.
– A les 20 h Concerts a Can Doro a càrrec de Maria Lamata Septet. Maria Lamata presenta el seu primer projecte original el qual porta més d’un any coent-se i que s’està preparant per ser gravat en un primer àlbum. Tindrem l’oportunitat d’escoltar en primícia aquest treball.
– A les 21.30 h, a la Plaça de l’Església, Teatre-Show amb l’espectacle Marabunta de Guillem Albà & The All In Orchestra. Un show de clown, enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe.
– A les 23 h, a la Plaça Nova, Concert a càrrec del grup de versions Mala Vida. Aquest grup defineix el seu espectacle com un “show interactiu”, on la participació del públic es fa indispensable. Gaudirem i ballarem amb versions de Radio Futura, Los Rodríguez, Duncan Dhu, El Último de la Fila, Celtas Cortos, Nacha Pop, Hombres G,… En acabar, pels volts de les 2 de la matinada Fi de Festa!
– A les 23h, a l’escola Argentona, Concerts amb La Banda Biruji, Green Valley, Ebri Knight i DJ Domingo el Gran.

Deixa un comentari