Festa Major d’Agost de Badalona. Se celebrarà durant els dies 13,14 i 15 | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 27/07/2011

L’Àrea de Cultura i Ciutadania de l’Ajuntament de Badalona ja té enllestida la programació de la Festa Major d’Agost de la ciutat que es celebrarà els dies 13, 14 i 15. Enguany el programa combinarà, música, espectacles per a la mainada, circ, sardanes, diables, gegants i el tradicional castell de focs.


Dissabte 13, a les 20 hores, a la plaça de la Vila
5 PER 5
La Colla de Geganters de Badalona celebra el seu 25è aniversari i, acompanyada per la Cobla Sabadell, sota la direcció del mestre Jesús Ventura, interpretarà 5 balls de gegants, un per a cada lustre. Aquests balls són coreografies antigues i coreografies noves. A càrrec de la Colla de Geganters de Badalona.


A les 22 hores, a la Rambla
SOUL ATAC
Concert
Soul Atac és una formació de funk-rock i soul, que torna a la càrrega amb un nou i sorprenent treball Mercat Negre. La formació ha aconseguit consolidar la seva innovadora proposta dins del mercat de la música en català, gràcies a la barreja de música negra i elements del folk mediterrani.


Diumenge 14
A les 20 hores, a la plaça de la Vila
GRAN XERINGA
Gran Xeringa és l’expressió utilitzada pel Baró de Maldà per referir-se a un gran esclat de morterets –peces d’artilleria– que es llençaven en les Festes de Badalona el 1785.
L’any 2003 es va recuperar aquesta expressió i es va començar la festa amb una gran tronada. Enguany, seguint aquesta tradició, una traca de 500 metres, que passarà pels carrers de la Costa i de Sant Anastasi, unirà la plaça de la Constitució – antiga plaça de la Vila- i l’actual plaça de la Vila, on es dispararan 12 salves de morteret.


TANDA DE LLUÏMENT
A càrrec de Miquelets de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Diables de Badalona, Bufons del Foc, Kapaoltis de Llefià, Geganters de Badalona i Castellers de Badalona.


CERCAVILA
Des de la plaça de la Vila fins a la Rambla, a càrrec de les colles participants, amb acompanyament musical. Recorregut pels carrers de Francesc Layret, de la Mercè i de la Rambla. Un cop a la Rambla, les entitats faran de nou una tanda de lluïment davant de Roca i Pi.


A les 22 hores, a la platja
CASTELL DE FOCS


A les 22.30 hores, a la Rambla
ABBEY ROAD
Tribut a THE BEATLES
Concert
Un concert dels Abbey Road equival a un túnel cap a una altra dimensió. Submergir-se en la música dels 60. Amb un so impecable i molts quilòmetres a l’esquena, els Abbey Road han aconseguit situar-se al cinquè lloc del rànquing mundial de clons de The Beatles, a més de ser la primera banda no britànica de la classificació. Un grup d´autèntic culte. Ara, prepareu-vos per viatjar en el temps amb els Abbey Road.


Dilluns 15
A les 8 hores, a la plaça de la Vila
MATINADES pels carrers de baix a mar


A les 12 hores, a l’església de Santa Maria
OFICI SOLEMNE de Santa Maria i repicada de campanes


A les 18 hores, a la Rambla
LA RAMBLA PER ALS PETITS
TEATRE MÒBIL
Les trifulgues dels germans Garapinyada
Pallassos
Espectacle familiar que recrea les aventures de tres sapastres comediants que emprenen un viatge insòlit i ple de peripècies per representar la conegudíssima obra clàssica Colombina i Pierrot, o l´amor venia amb hula hoop, on hi afloren els sentiments humans més profunds amb unes tendres emocions que enamoren. Però els seus propòsits són massa elevats.


A les 19 hores, a la Rambla
BALLADA DE SARDANES


A les 21 hores, a la Rambla
INDUSTRIAL TEATRERA
De pas
Clown – teatre de carrer
Neixes i trobes un món per descobrir, un món per córrer i girar… Passa el temps, els anys, i de sobte ja no tens temps de jugar…
I bufa el vent, el vent de la casualitat, que et fa pessigolles, que t’empeny, que et porta, i potser amb una mica de sort et faci ballar, potser et faci sentir papallones a l’estómac…i el món segueix girant, encara que de vegades l’intentem parar.


A les 22 hores, a la platja del pont d’en Botifarreta
ESPECTACLE DE FOC I BANY DE LES BÈSTIES I DIABLES
Les colles de foc de la ciutat tornen a oferir-nos l’espectacle de foc i bany. A càrrec de Diables de Badalona, Badalona Bèsties de Foc, Bufons de Foc i Kapaoltis de Llefià.

Deixa un comentari