Publicat el 09/09/2018

El masnoví Ricky Rubio, base de l’equip Utah Jazz de l’NBA, va protagonitzar la festa d’inauguració de la nova pista de parquet del Complex Esportiu Municipal del Masnou.

Una multitud va omplir les grades del pavelló per tal de no perdre’s el que ha estat una autèntica festa de bàsquet amb qui probablement sigui l’esportista masnoví que més èxits internacionals ha aconseguit.

L’acte va començar amb els partits 3×3 que varen enfrontar t l’equip format per Ricky Rubio i els seus germans, Marc i Laia, amb els tres equips guanyadors del torneig 3×3 que s’havia disputat prèviament. Després, el crac NBA va fer que  jugadors i jugadores del club El Masnou Basquetbol participessin de diversos reptes. És ben probable que Ricky Rubio s’hagi vist reflectit en aquests  esportistes, ja que l’actual base de l’equip Utah Jazz va fer les seves primeres passes en aquest esport defensant la samarreta del  Masnou Basquetbol i en la mateixa pista que ara duu el seu nom.

L’actor Pep Plaza, que va conduir i presentar aquesta festa del bàsquet, va fer algunes preguntes al campió. i tot seguit es va fer  una gran foto de família, amb en Ricky Rubio i tots els jugadors i jugadores del Masnou Basquetbol, acompanyats per l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, el gerent de la Federació Catalana de Bàsquet, Toti Mumbrú, el president del club, Josep Hinojosa, amics i familiars d’en Ricky Rubio i tothom qui s’hi va voler afegir.
A l’hora dels parlaments, Mumbrú va recordar el nen que va ser en Ricky ja fa uns anys, quan va jugar el campionat d’Espanya mini. Alhora, va posar de relleu els valors “d’un referent com en Ricky Rubio”. “La Federació està a la disposició de la Fundació Ricky Rubio”, ha continuat abans d’agrair “l’aposta per l’esport que fa l’Ajuntament del Masnou i el seu alcalde, en Jaume Oliveras”. A banda va confessar una “vinculació especial amb el president d’un dels millors clubs de Catalunya,  El Masnou Basquetbol, perquè s’hi deixa la pell”.

Precisament, i tot i que no estava previst,el següent en prendre la paraula va ser el president del club, Josep Hinojosa. Va agrair la predisposició de tots els jugadors i jugadores per participar d’aquesta festa iva dirigir algunes paraules a en Ricky Rubio: “D’aquí vas sortir i ens omple d’orgull que ens relacionin amb tu”.

En Ricky Rubio va agafar el relleu al president d’un club del qual s’ha confessat “un admirador més”. “Vaig créixer aquí, vaig fer els meus primers passos en aquesta pista, que abans era verda i ara de parquet, i tant de bo el meu últim any el pugui jugar aquí”.

L’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, va tancar els parlaments agraint a en Ricky Rubio, la seva família i la seva fundació per la col·laboració en la instal·lació del parquet a la pista del Complex Esportiu i en altres iniciatives. “Aquesta tarda hem viscut una gran festa, gràcies a tu, Ricky. N’esperem moltes més com aquesta”, va manifestar l’alcalde. “Com a Ajuntament –continuava Oliveras- s’ha de reconèixer les persones que fan una gran tasca pel nostre municipi i en Ricky fa que el Masnou sigui conegut a tot el món”. L’alcalde va completar el parlament recordant i agraint  “la gran feina que fan totes les entitats esportives del Masnou en benefici dels veïns del poble; especialment al Masnou Basquetbol pels èxits esportius i per la gran feina que feu”.

Per últim, i abans d’acabar l’acte, Ricky Rubio va deixar l’emprenta de les seves mans en una mitja esfera d’argila que representa una pilota de bàsquet. Un cop processada perquè adquireixi duresa, serà col·locada al mateix Complex Esportiu. La tarda anterior, Ricky Rubio va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament del Masnou, on el van rebre l’alcalde i altres regidors i regidores del consistori.

Després d’aquesta festa, la pista ja s’anomena oficialment “Ricky Rubio”. Així es va acordar al conveni de col·laboració que van signar el mes de març l’Ajuntament del Masnou i la Ricky Rubio Foundation. A través d’aquest acord, la fundació de l’esportista masnoví es va comprometre a fer una aportació de 90.000 euros per pavimentar la pista amb parquet. Els treballs s’han dut a terme durant aquest l’estiu. En concret, s’han substituït 1.250 metres quadrats de linòleum per parquet flotant.

 

Deixa un comentari