Publicat el 30/11/2016

El programa d’activitats organitzades a Badalona en el marc de les festes de Nadal arriba aquest any carregat de novetats. Per primera vegada s’instal·len sis arbres de Nadal a la ciutat, un a cada districte; es crearà un Bosc dels desitjos a la plaça de la Vila els dies 28, 29 i 30 de desembre; i el Complex Esportiu Municipal Montigalà acollirà el Parc Esportiu de Nadal, una activitat gratuïta per a infants on es duran a terme diverses activitats esportives. 
La programació es completa amb un ampli conjunt d’activitats tradicionals com la Fira de Nadal, la campanya Cap Infant sense joguina, cap persona sense un somriure, els pessebres i la Cavalcada de Reis, entre moltes altres.

La presentació de la campanya Fes Nadal a Badalona ha tingut lloc a la plaça de la Plana, justament en un dels espais on s’ha situat un d’aquests sis arbres de Nadal, i ha comptat amb la presència de del segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, i de la quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater.

Laia Sabater ha afirmat que “enguany s’ha volgut intensificar la presència del Nadal a tota la ciutat i amb aquest objectiu s’ha instal·lat un arbre de Nadal a cada districte”. “Volem que aquests arbres siguin un element de dinamització, un símbol de convivència i de veïnatge i un espai de trobada a cadascun dels districtes” ha afirmat la regidora qui també ha afegit que “la programació recull les activitats impulsades des de l’Ajuntament i també des de les entitats de la ciutat a l’entorn del Nadal”.

Per la seva banda, Àlex Mañas, ha explicat que “aquest any s’ha optat per col·locar sis arbres de nadal, un a cada districte, d’una espècie resistent al clima de la ciutat que podrà ser replantada quan s’acabin les festes en algun punt de la ciutat”. “A poc a poc anem avançant cap a un Nadal més sostenible, i en aquesta línia de ser més responsables amb el nostre entorn i amb la societat, totes les llums de Nadal instal·lades a Badalona són de leds”, ha afegit.

Arbres de Nadal als districtes
El dijous 1 i el divendres 2 de desembre, a les 18 hores, es farà l’encesa de llums dels sis arbres de Nadal que enguany s’instal·laran a cadascun dels districtes de Badalona.
Es tracta d’arbres del tipus Fotinia de Fraser, una espècie que tolera tant la plantació en escocell com en parcs.
Un cop acabin les festes de Nadal es plantaran en un espai de la ciutat. S’ha escollit aquesta espècie perquè si bé els arbres típics de Nadal són els avets, el clima de Badalona no és el que necessita l’avet per al seu correcte desenvolupament i si es replanta, acaba morint.

 

2 de desembre, a les 18 hores

 Districte 2, al carrer dels Apenins, a l’alçada del carrer Trieste
– Districte 3, a la plaça Antònia Boada
– Districte 4, al carrer Juan Valera, cantonada amb avinguda del Marquès de Sant Mori

El Bosc dels desitjos a la plaça de la Vila
Una altra de les novetats de la programació és que els dies 28, 29 i 30 de desembre, de 17 a 21 hores, a la plaça de la Vila, les companyies de teatre de carrer La Tal i la Industrial Teatrera crearan un espai màgic i teatralitzat, un bosc on tothom podrà escriure els seus desitjos que seran anònims i públics.

Parc Esportiu de Nadal a Montigalà
El Complex Esportiu Municipal Montigalà acollirà el Parc Esportiu de Nadal, una activitat gratuïta i exclusiva per a infants que estarà dinamitzada per professionals de l’esport i del lleure. Està adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys.

Es duran a terme activitats esportives molt diverses com: tir amb arc, rocòdrom, bàdminton, hoquei, circuit de coordinació i agilitat, de psicomotricitat, croquet i bitlles catalanes. També hi haurà activitats recreatives com malabars, inflables, jocs de punteria, jocs tradicionals i populars, jocs de taula i tallers.

El Parc Esportiu funcionarà en les següents dates:

· Del 27 al 30 de desembre, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores
· Del 2 al 4 de gener, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores
· 5 de gener, de 10 a 13 hores

La programació Fes Nadal a Badalona inclou un ampli ventall d’activitats com la Fira de Nadal a la plaça de la Plana fins al 22 de desembre, on s’han programat tallers de manualitats nadalenques, un concert de nadales i un Tió i festa infantil.

Els Mercats Municipals també organitzen un conjunt d’activitats i comptaran amb patges reials per a la recollida de cartes dels infants.

Les Associacions de Comerciants faran promocions especials, activitats diverses, recolliran joguines i dinamitzaran els seus establiments. 

La Casa de la Vila viurà una nova Jornada de Portes Obertes el 18 de desembre, de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores, amb una visita teatralitzada. Els visitants de la Casa de la Vila també podran recórrer el Museu de Badalona durant aquella jornada abonant una entrada per import d’1 euro.

La campanya Cap infant sense joguina, cap persona sense un somriure es desenvoluparà durant les festes de Nadal i la ciutadania pot participar:
· Fent una aportació econòmica a l’urna habilitada a la plaça de la Vila, del 13 de desembre al 3 de gener.

· Portant una joguina als punts de recollida. En aquest punt cal destacar que és millor que les joguines siguin noves, preferentment didàctiques, i si són usades que estiguin en bon estat. 

– Plaça de la Vila, del 13 al 30 de desembre, de 10 a 21 hores
– Centre Comercial Montigalà, durant tot el mes de desembre
– Plaça de la Plana, del 13 al 30 de desembre, de 16.30 a 21 hores.

Pessebre tradicional a la plaça de la Vila
El pessebre tradicional de la plaça de la Vila s’inaugurarà com és habitual el 13 de desembre, a les 19 hores, amb una cantada de nadales a càrrec de les corals de diferents escoles. El pessebre es podrà visitar fins al 6 de gener. 

Mostra de Pessebre a la sala El Refugi
Com és habitual la Mostra de Pessebres se situarà a la sala d’exposicions El Refugi de la plaça de la Vila, del 13 de desembre al 6 de gener. 

La Cavalcada de Reis
Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran el 5 de gener a Badalona a les 17 hores al pont del Petroli. L’inici de la Cavalcada tindrà lloc a les 18.30 hores a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb rambla de la Solidaritat. Els dies previs, 2 i 3 de gener, els Patges Reials recolliran les cartes dels infants a la plaça de la Vila de 17 a 20.30 hores.

La programació Fes Nadal a Badalona ha estat organitzada per l’Ajuntament de Badalona amb la col·laboració de nombroses entitats culturals, veïnals, comercials i dels àmbits educatius, mediambientals, solidari i de la salut de la ciutat.

Deixa un comentari