Fascurt, Festival de curtmetratges del Masnou, arriba a la seva desena edició | La Clau -Revista gratuïta del Maresme
Publicat el 05/07/2012

El festival Fascurt de curtmetratges que es celebra cada estiu a la platja d´Ocata arriba aquest any a la seva desena edició. Fascurt 2012 tindrà lloc els dies 5, 6 i 7 de juliol. Fa deu anys que l´associació Akonga (Acció Kon Ganas) organitza aquest festival, que s´ha convertit en tan poc temps en un dels més importants de Catalunya. Amb motiu de l´aniversari, aquesta edició arriba plena de novetats.


Fascurt es caracteritza per una de les seves localitzacions més especials, la platja, i per un gènere audiovisual que confereix personalitat pròpia al festival: l´Undercurt. La fòrmula Undercurt és “una bona idea + moltes ganes / pocs recursos” i dóna cabuda a totes aquelles creacions que, per ser de baix pressupost, queden fora d´altres exhibicions de curtmetratges.


En els darrers anys el festival ha incorporat una sèrie de canvis que l´han conduït fins al format actual: tres dies de curtmetratges, actuacions, formació i cicles especials. Com a novetat aquest any podrem gaudir de les creacions que han escollit els organitzadors com les seves preferides durant aquestes deu edicions. A més, donat l´èxit de les darreres edicions, es celebrarà el Cicle Dona, dedicat a la figura femenina dins del món audiovisual. No podem oblidar la secció Telescopi, que dóna a conèixer i impulsa totes aquelles obres d´artistes masnovins i de la comarca del Maresme, oferint-los un espai on projectar les seves creacions i donant-los una petita empenta per engrescar-los a seguir treballant.


Com a activitats complementàries, i en col·laboració amb el Festival Port del Masnou, aquest any farem una sessió especial dedicada al món dels videoclips que, a més, vindrà acompanyada d’un taller de formació gratuït conduït per 15-L Produccions. El festival obrirà dijous 5 de juliol amb un concert de bandes sonores a càrrec de la Jove Orquestra de Cambra del Masnou. Finalment, gaudirem, acabades les sessions de curtmetratges, de les actuacions del DJ TVMNSTR divendres 6 i el DJ Delafé dissabte 7, acompanyades dels visuals del VJ Botons.


Com a festival de curtmetratges d´àmbit estatal, i a partir d´unes bases a concurs, Fascurt ha rebut aquest any més de tres-centes cintes d´animació, ficció, vídeo-creacions i undercurts. D’entre totes aquestes obres, unes cinquanta optaran als premis Ficció, Animació, Xperiment Visual i Undercurt, tots ells cosinstents en una dotació econòmica. El jurat de Ficció està format per cinc professionals del món audiovisual. El premi d´Animació el decidirà Alfred Sesma, fundador de Toon a Ville, mentre que el d´Xperiment Visual l´escollirà Núria Font, directora del VAD, Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona. El premi Undercurt el trien els integrants de l´organització de Fascurt juntament amb el director convidat a la secció Del Curt al Llarg. I, com cada any, a banda de l´opinió professional es valorarà també l´opinió dels espectadors assistents, que seran els que decidiran qui s´emporta, com cada any, el Premi del Públic.

Deixa un comentari