Publicat el 22/05/2017

L’Asociación Amigos del Epiléptico de Badalona (AAEB) instal·larà un punt informatiu a la plaça de la Vila per conscienciar dels drets i les necessitats de les persones amb epilèpsia

La façana de l’Ajuntament de Badalona s’il·luminarà de color taronja la nit de dimarts a dimecres sumant-se a la iniciativa: “Dona la cara per l’epilèpsia” que promou la Federación Española de Epilepsia (FEDE) amb motiu del Dia Nacional de l’Epilèpsia aquest dimecres, 24 de maig, a la que dona suport l’AAEB.

Amb aquest gest, l’Ajuntament vol contribuir a promoure el compromís de la ciutat amb les necessitats i els drets de les persones amb epilèpsia. Així mateix, l’Asociación Amigos del Epiléptico de Badalona, instal·larà dimecres una carpa a la plaça de la Vila per donar a conèixer el treball que s’està fent per millorar el coneixement de la ciutadania sobre l’epilèpsia i promoure l’autonomia, el benestar familiar i la inclusió escolar i social de les persones afectades.

L’Asociación Amigos del Epiléptico és una entitat de Badalona que des de la seva fundació l’any 1996 ha desenvolupat una important tasca d’informació i sensibilització ciutadana i de suport als afectats i a les seves famílies. L’Associació porta a terme cada any tallers a les escoles que arriben a més de 3.000 alumnes i ofereix orientació, acompanyament i assessorament a les persones afectades per epilèpsia de la nostra ciutat.
L’epilèpsia és un dels trastorns neurològics més comuns. Així, segons l’Organització Mundial de la Salud (OMS), uns cinquanta milions de persones pateixen epilèpsia. A Espanya es diagnostiquen cada any més de 20.000 nous casos, tractant-se d’un dels problemes de salut crònics més freqüents.

Per al 5è tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, “és fonamental donar suport al treball que desenvolupen les entitats de salut per la importància que té en la promoció de valors com la solidaritat i la no discriminació i per contribuir, des de la proximitat, a millorar el benestar i la integració de les persones”.
La iniciativa: “Dona la cara per l’epilèpsia” té l’objectiu de promoure la implicació dels professionals de diferents àmbits com la salut, l’educació, la cultura, la política, el social, etc, per tal que contribueixin a donar a conèixer i conscienciar la societat sobre l’epilèpsia i les dificultats que, encara ara, moltes persones afectades han d’afrontar per evitar l’estigma social i la discriminació.

Deixa un comentari