Publicat el 10/09/2022

El passat dimecres  es va inaugurar a La Unió una exposició sobre l’obra i la trajectòria professional del fotògraf Josep Maria Alguersuari, veí de Teià i fill de fotògraf

 

 

 

L’exposició es titula El nen de les fotos, ja que Alguersuari s’hi va iniciar molt jove. Al començament “dibuixava les fotos” perquè no tenia càmera. Fins que li’n van regalar una quan va fer la comunió. Tal com ell mateix explica, “amb 14 anys i un carnet de premsa que em va donar El Mundo Deportivo em vaig convertir en un aprenent de reporter que feia les fotos, les revelava i les publicava en diversos mitjans”, com Solidaridad Nacional, El Noticiero Universal, Solo Moto o Don Balón.

El 1977 va entrar a El Periódico i el 1984 va iniciar la seva relació amb La Vanguardia, on va estar 25 anys cobrint esdeveniments de tota mena i recorrent el món per il·lustrar les entrevistes i reportatges que es publicaven en el seu Magazine dominical.

L’any 2001 va abandonar la fotografia analògica i va abraçar la digital. “Tres fotos de prova van ser suficients” per adonar-se que la nova tecnologia “aportava immediatesa i una impagable seguretat en la presa d’imatges”.

L’exposició es pot visitar fins al 2 d’octubre cada dijous i divendres de 18 a 20.30h; dissabte d’11 a 14h i de 18 a 20.30h, i diumenge d’11 a 14h. a La Unió, Passeig de la Riera, 116, 120.

 

Redacció
Imatge i font: Ajuntament de Teià

Deixa un comentari