Publicat el 02/09/2020

L’exposició de la fotògrafa Eva Marín es podrà visitar fins el diumenge 11 d’octubre. La mostra, que inicialment estava vinculada a la Festa de la Verema,  va ser cancel·lada per les últimes directrius sanitàries arran de la pandèmia.

En paraules de Teresa Blanch Malet, doctora en història de l’art, investigadora, i comissària independent, extretes del full de sala,  “les instal·lacions fotogràfiques i audiovisuals d’Eva Marín (Premià de Mar, 1978) posen l’accent en els aspectes que no estan visibles en la tòpica representació territorial concebuda institucionalment per velar les grans transformacions degudes al progrés capitalista de les darreres dècades. Ajudada per l’anàlisi històrica del lloc, l’acostament a la memòria de les persones, l’estudi de la pervivència d’arquetips a les xarxes socials i des d’una constant agència política, aposta per una compromesa infiltració en la realitat viva del territori per oferir-ne perspectives ocultes, mirades colaterals i símptomes disruptius.
Conscient d’estar situada al bell mig de “la geografia invisible de la perifèria”, inicia la peça Entremig, per a la qual l’artista ha estat resseguint amb la seva càmera des del 2008 fins a l’actualitat el Camí del Mig  (via alternativa a la NII que connecta tots els pobles costaners del Maresme fins a Barcelona), amb la voluntat de trobar rastres alternatius al consum utilitari d’aquest espai limítrof, que  ha generat greus afectacions a la naturalesa des dels anys 50. Un preocupant fenomen global de les formes d’explotació urbanística i comunicacional dels territoris con-urbans a les grans ciutats.
Més enllà de detenir-se en un mer document d’aquests processos de canvi, Eva Marín proposa un relat crític sobre les maneres de domesticar la natura i una mirada atenta a les formes de resistència que l’individu és capaç de generar davant els nous paisatges imposats. Aquesta és una exposició que apel·la a la necessitat de conèixer l’espai i de repensar els entorns locals que habitem. Una clara invitació a percebre’ls sense condicionants”.

L’exposició es podrà visitar:
Els dimecres, dijous i divendres de 17 a 20 hores i
Els dissabtes i diumenges d’11 a 14 hores.
Per al dia de l’obertura, el divendres dia 4 de setembre, s’han fixat quatre torns d’entrada al recinte de Can Manyé (Riera Fosca, 42) per tal de respectar l’aforament limitat de la sala en compliment de les mesures establertes per les autoritats sanitàries: 19.30 h, 20 h, 20.30 h i 21 h.
Es recomana inscripció prèvia al correu pomersm@alella.cat indicant nom, horari de preferència i telèfon de contacte

Deixa un comentari